„Morača” ne smije da padne

Činjenica da Krim ima dva, a Budućnost nijedan bod možda bi nekog i zavarala, ali je jasno da je prvak Crne Gore apsolutni favorit.
54 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.02.2011. 22:54h

Poraz od Olčima je arhiviran, rukometašice Budućnosti su pred novim izazovom - u 2. kolu glavne faze Lige šampiona, prvak Crne Gore večeras (19.30 časova) dočekuje Krim. Pobjeda, kao ni u naredna dva duela u „Morači”, ne smije da dođe u pitanje, jer samo sa šest bodova pred svojim navijačima Bojana Popović i drugarice mogu da računaju na plasman u polufinale.

- U prvoj utakmici smo bile rasterećene, ali sada već osjećamo mali pritisak. To je i normalno, jer ako želimo da napravimo korak više u odnosu na prethodne sezone, jasno je da ne smijemo da gubimo bodove pred domaćom publikom - jasna je Katarina Bulatović.

Činjenica da Krim ima dva, a Budućnost nijedan bod možda bi nekog i zavarala, ali je jasno da je prvak Crne Gore apsolutni favorit. Naime, na gostovanju u Rimniku Vilčei je doživio prvi poraz nakon skoro 11 mjeseci, i to od vicešampiona Evrope. Uzgred, u prvoj fazi je po dva puta preslišao aktuelnog prvaka Starog kontinenta Viborg, ruski Dinamo i švedski Savehof i normalno je da svi u klubu računaju na prvi trijumf u glavnoj rundi. Ni prvak Slovenije se, međutim, neće unaprijed predati.

- Krim ima odličnu ekipu. Slovenke su dobile Ićako, zbog čega su u Podgoricu stigle rasterećene, i mislim da će igrati još bolje nego u tom meču, sa manje grešaka. Zbog toga je jako bitno da igramo dobro u odbrani, da brzim vraćanjem iz napada spriječimo njihove kontre, a nadam se da ćemo imati i pomoć golmana - napominje desni bek „plavih”.

Iako Dragan Adžić i sve njegove izabranice konstantno pričaju o odbrani i pravovremenom vraćanju kao glavnom oružju, jasno je da Budućnost ne može da pobjeđuje bez pravog izdanja u napadu. To je valjda svima jasno nakon duela sa Olčimom. Odbrana je u Rumuniji funkcionisala gotovo perfektno, o čemu dovoljno govori činjenica da je Sanela Knezović, iako nije bila raspoložena, primila svega 21 gol. Problem je bio u velikom broju neiskorišćenih šuteva...

- Sigurna sam da ćemo igrati bolje u napadu nego u prvoj utakmici. Vidjele smo gdje smo griješile, mislim da smo u prethodnih nekoliko dana na treninzima ispravile uočene nedostatke. Možda je taj poraz od Olčima i bio dobar, jer nas je, ako je i bilo malo opuštanja, vratio na pravi put.

• Na koga bi trebalo najviše obratiti pažnju?

- Krim ima stvarno dobru prvu postavu, sa tri odlična golmana. Prednjače Andrea Lekić, Andrea Penezić i Jelena Grubišić na gol, ali nijednu drugu igračicu ne smijemo da potcijenimo ni, naravno, da precijenimo. Ubijeđena sam da možemo da pobijedimo, ali džabe sad to pričamo ako ne pokažemo na terenu da smo sposobne da nadvisimo Krim - zaključila je Bulatovićeva.

Bon respektuje Budućnost

Rukometašice Krima su sinoć čarter letom stigle u Podgoricu, a nemaju namjeru da se predaju.

- Ne pribojavam se, ali respektujem Budućnost. Obje ekipe igraju kvalitetno i radujem se utakmici u punoj „Morači” gdje sam nastupala kao igrač, a sada i vodim ekipu - istakla je Marta Bon.

Trener Krima napominje da njenoj ekipi ne smeta što igra u gostima.

- Domaći teren jeste prednost, ali može da bude i kočnica. Zna se da najviše pažnju treba da obratimo na Bojanu Popović. O njoj ne bi trebalo previše da pričam, cijeli svijet zna ko je ona. Vjerujem, ipak, u svoje igračice i očekujem pravu utakmicu dva kvalitetna rivala - zaključila je Bon.

Turej srušila Olčim

Olčim je u vreloj Baskiji vodio tokom čitave utakmice, imao i plus šest u 40. minutu (18:12), ali se Ićako pobrinuo za senzaciju i slavio sa 26:25 (11:14). Gol odluke postigla je Emilija Turej tri sekunde prije kraja, i to iz kontre. Tamnoputa ruska reprezentativka je bila najefikasnija igračica meča sa devet pogodaka, jednim više od desnog krila rumunskog prvaka, Adrijane Nekite.

Larvik demonstrirao silu

Larvik je pokazao zašto je glavni favorit za osvajanje Lige šampiona, pošto je na svom terenu pregazio Dinamo sa čak 41:20! U neravnopravnom duelu sve je bilo jasno već na poluvremenu, jer je norveški prvak svojom prepoznatljivom igrom - sjajnom odbranom i golovima iz kontri - stigao do ogromnih plus 15 (24:9). Najefikasnija igračica meča bila je Nora Merk, koja je mrežu nesrećnih Timošenkove i Fomine zatresla 10 puta, dok je fenomenalna Hajdi Loke imala osam pogodaka. U timu iz Volgograda ponovo zbog povreda nije bilo Olge Ljevine, Ane Sedojkine i Jekaterine Jacenko, a sa četiri gola je prednjačila Tatjana Hmirova. Danas se igra drugi meč grupe 2 - Đer u 18.15 časova dočekuje Lajpcig.

Bonus video: