Nataša Krnić novi adut Deve

"Tu sam tek nekoliko dana, počele su nam pripreme, ali prvi utisci su dobri. Puno je novih igračica, novi je i trener, pa se tek upoznajemo", kaže za „Vijesti“ Nataša Krnić
70 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.07.2013. 22:25h

Nakon Španije i Poljske, Rumunija je treća inostrana destinacija Nataše Krnić - crnogorska reprezentativka je potpisala dvogodišnji ugovor sa povratnikom u prvu rumunsku ligu, Cetatom iz Deve.

"Tu sam tek nekoliko dana, počele su nam pripreme, ali prvi utisci su dobri. Puno je novih igračica, novi je i trener, pa se tek upoznajemo", kaže za „Vijesti“ Nataša Krnić, 25-godišnja djevojka rodom iz Karlovca, koja se kao dijete preselila u Crnu Goru.

Kako kaže, nije joj se previše ostajalo u Poljskoj, u Vistalu, a i ponuda iz Rumunije nije mogla da se odbije.

"Čim je stigla ova ponuda iz Rumunije, nisam se premišljala puno. Imaju velike ambicije, prave dobru ekipu, tako da mi je to bilo baš privlačno - naglasila je bivša igračica sutomorskog Haj Nehaja, Budućnosti, Autoreksa, španskih klubova Bera Bere, Elćea i Alikantea, te Vistala.

Cetate Deva planira da u predstojećoj sezoni bude u gornjem dijelu rumunskog prvenstva. Osim Krnićeve, u klub su stigle i poznate rumunske reprezentativke, lijevo krilo Valentina Ardean Elisej (prošle sezone pauzirala zbog trudnoće) i lijevi bek Karmen Kartaš, koja je došla iz Kluža.

Elisejje već igrala u Devi, na početku karijere, od 2001. do 2004. godine, osvojivši i Čelendž kup (2002), prije nego je prešla u Knjaz Miloš iz Aranđelovca, a onda 2006. godine u Olkim (do kraja 2012. godine osvojila šest titula, dva nacionalna Kupa, jedan Kup kupova (2007) i igrala u finalu Lige šampiona (2010).

Kartaš se, takođe, vraća u klub u kojem je provela punih devet godina do 2012. godine, i u sezoni 2010/2011. bila najbolji strijelac lige sa 230 golova.

Stigle su i desno krilo Nikoleta Rusu, pivot Klaudija Din i golman Karmen Tanase. Novi trener je Kornel Badulesku.

"Planiraju još neka pojačanja, traže još jednog srednjeg beka i golmana. Što se prvenstva tiče, u klubu misle da bismo mogle do 3. mjesta. Cilj je da izborimo izlazak na evropsku scenu", kaže Krnić, koja je u martu ponovo bila pozvana u reprezentaciju Crne Gore, u okviru EHF nedjelje, prvi put nakon više od pet godina.

Nataša je prošle sezone, na kraju plej-ofa, sa Vistalom bila četvrta, nakon što su regularni dio prvenstva završili na 2. mjestu.

"Nisam baš zadovoljna, jer smo bile druge u ligaškom dijelu, što je OK. Mislim, međutim, da smo mogle bolje u plej-ofu", zaključio je novi lijevi bek Deve.

Bonus video: