Njemačka na krovu Evrope

Tim koji je Crna Gora onemogućila da se domogne prethodnog Evropskog prvenstva, a do šampionata svijeta prošle godine u Kataru je došao zahvaljujući "vajld-kardu", u finalu u Krakovu je razbio favorizovanu Španiju i slavio sa čak 24:17
6 komentar(a)
Ažurirano: 31.01.2016. 18:28h

Čudo je kompletirano, Njemačka je prvak Evrope u rukometu!

Tim koji je Crna Gora onemogućila da se domogne prethodnog Evropskog prvenstva, a do šampionata svijeta prošle godine u Kataru je došao zahvaljujući "vajld-kardu", u finalu u Krakovu je razbio favorizovanu Španiju i slavio sa čak 24:17.

U moru heroja u mladoj ekipi, jedan se ipak izdvojio, a nije ni igrao - Dagur Sigurđson.

Islandski trener, koji je preuzeo "pancere" u avgustu 2014. godine, nakon eliminacije u baražu za SP od Poljske, vratio je velikanu svjetskog rukometa vjeru u sopstvene mogućnosti.

Tim koji je došao bez pet članova prve postave, a u Poljskoj izgubio još dva, rušio je sve pred sobom od poraza baš od Španije na otvaranju EP (29:32) i zasluženo stigao do zlata.

Andreas Volf je sa 16 odbrana opravdao najgradu za najboljeg golmana šampionata, a najefikasniji je bio Kai Hefner sa sedam golova.

Kod Španaca, koji nisu mogli da nađu rješenje za fenomenalnu odbranu rivala, samo je donekle MVP šampionata, Raul Entrerios, bio na nivou sa pet pogodaka.

Galerija

Bonus video: