Obračun koji bi mogao da se ponovi u finalu

"Na prvoj utakmici smo bile na istom nivou kao Đer i uradićemo sve što možemo da tako bude i u nedjelju", poručuje Voltering
5 komentar(a)
Budućnost-Krim, Foto: Savo Prelević
Budućnost-Krim, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.03.2014. 10:09h

Stručnjaci, navijači, zaljubljenici u rukomet, bukmejkeri... Svi su složni u ocjeni da bi ekipe koje će se sjutra (19.15) sudariti u „Morači” mogle da na prvom fajnl-foru u istoriji Lige šampiona odigraju završni duel i odluče ko će biti 53. prvak Evrope.

U hramu podgoričkog rukometa, srešće se dva posljednja prvaka Evrope i ekipe koje su ubjedljivo najviše pokazale u glavnoj fazi - Budućnost i Đer.

U prvom meču, 1. februara u Mađarskoj, Podgoričanke su uzele prvi i do sada jedini bod Aniti Gorbic i drugaricama (23:23).

Ukoliko bi ih i sjutra savladale, podigle bi ionako veliko samopouzdanje i preuzele 1. mjesto u grupi 2...

"Đer je veoma iskusan tim, favorit u ovoj veoma teškoj grupi u glavnoj fazi. Ali, na prvoj utakmici smo bile na istom nivou kao Đer i uradićemo sve što možemo da tako bude i u nedjelju. Vidjećemo šta možemo da pokažemo, kao i u kakvoj formi je Đer", poručuje Klara Voltering.

Kapiten Budućnosti smatra da je njen tim sada jači nego prije pet sedmica, kada je iznenadio čitavu Evropu remijem u Mađarskoj.

"Sada smo jače i osjećamo veće zajedništvo, jer se bolje međusobno poznajemo. Imale smo mnogo treninga, što može da bude veoma važno kada se igraju ovako izjednačeni mečevi. Ovo nam je posljednja utakmica u Podgorici, želimo da atmosfera bude kao i na prethodnim, ali da navijanje bude fer", zaključila je Njemica koja je 2. marta proslavila 31. rođendan.

Majda Mehmedović je istakla da Budućnost uvijek ima poseban motiv protiv najjačih.

"U Đeru smo odigrale jako dobro. Nadam se da ćemo takvu igru ponoviti i ovdje, a imamo još veći motiv, jer nam je ovo posljednja utakmica u Ligi šampiona pred našim navijačima", istakla je Majda Mehmedović.

„Pomozimo Sari, Ivani i Andrei”

U saradnji sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja, ŽRK Budućnost je pokrenuo akciju „Budimo humani i pomozimo Sari, Ivani i Andrei”, kako bi se sakupio novac neophodan za liječenje tri djevojčice koje boluju od cerebralne paralize. Pored ulaza u „Moraču”, biće postavljene kutije za prikupljanje sredstava.

Vrata dvorane će biti otvorena u 17.15 sati zbog prevelikog interesovanja. Zbog bacanja petardi na utakmici sa Krimom, Arbitražni sud EHF-a je pokrenuo postupak protiv Budućnosti, a navijači će biti pod posebnom „lupom”.

Klub je zbog toga pokrenuo akciju „Navijajte fer”.

Bonus video: