Prekobrojni Simić, Pejović, Vujović i Malović

Selektor rukometne reprezentacije Zoran Kastratović odredio je večeras 16 igrača koji će sjutra na megdan Njemačkoj, u petom kolu grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
104 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Kastratović, Foto: Boris Pejović
Zoran Kastratović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.06.2013. 22:25h

Selektor rukometne reprezentacije Zoran Kastratović odredio je večeras 16 igrača koji će sjutra na megdan Njemačkoj, u petom kolu grupe 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Od 20 igrača koliko ih ima na raspolaganju, Kastratović je odlučio da za meč sa „pancerima“ budu prekobrojni golman Nebojša Simić, lijevo krilo Miloš Vujović, pivot Marko Pejović i desni bek Nemanja Malović.

Protiv Njemačke će igrati ili barem biti u sastavu – golmani Rade Mijatović i Marko Rajković, pivoti Mladen Rakčević i Nemanja Grbović, lijeva krila Petar Kapisoda i Igor Marković, desna krila Marko Lasica i Mirko Radović, lijevi bekovi Vasko Ševaljević, Goran Lasica, srednji bekovi Draško Mrvaljević, Stevan Vujović, Mirko Milašević, Žarko Pejović, te desni bekovi Ivan Perišić i Vladan Lipovina.

Jedina dilema je bila oko Mirka Radovića, jer je imao problema sa lakšom povredom, ali je on uvjerio selektora da je spreman, pa je onda otpao Malović, koji bi imao mjesto među 16 da Radović nije mogao da igra.

Podsjećanja radi, Zoran Roganović i Vladimir Osmajić neće igrati završnicu kvalifikacija jer sa katarskim Al Kijadom u četvrtak igraju finale Emir kupa.

Zbog povrede nema Marka Simovića, a uoči ove akcije od reprezentacije je Fahrudin Melić odlučio da više ne nastupa za Crnu Goru, već da se posveti klupskim obavezama u PSŽ-u i porodici.

"Imajući u vidu okolnosti koji prate naš sastav rezultat koji bi išao u našu korist i osigurao nam plasman na EP, a za koji nam treba samo bod, u takmičarskom smislu bio bi veći uspjeh nego pobjeda u Manhajmu (31:27)“, rekao je Kastratović agenciji MINA.

On je kazao da po prikazanom u pripremnom periodu, bez obzira na odlazak Vladimira Osmajića u Katar, smatra da Crna Gora može protiv objektivno velikog favorita odigrati kvalitetno i prikazati dobru igru.

"Moramo ući u meč apsolutno motivisano i koncentrisano. Vjerujem i da ćemo uz veliku potrošnju energije uspjeti da se suprostavimo renomiranom rivalu“, rekao je Kastratović.

On je podsjetio da je Crna Gora blizu plasmana na šampionat i da bi joj bez obzira na rezultat u posljednja dva kola pobjeda Srbije ili Rusije u Astrahanu omogućila put u Dansku.

"Eventualno osvajanje boda protiv Njemačke, koja mora da dobije da bi se plasirala na EP, obezbijedio bi nam jedno od prva dva mjesta i lakše protivnike na žrijebu“, rekao je Kastratović.

Crna Gora je, nakon četiri odigrana kola, vodeća u drugoj grupi sa šest bodova.

Njemačka i Češka imaju po četiri, dok je Izrael posljednji sa dva boda. Dvije prvoplasirane selekcije izboriće plasman na EP, kao i najbolja trećeplasirana.

Bonus video: