S osam juniorki u bitke za Švedsku

Na prvom treningu u "Morači" su se danas pojavile i Dijana Ujkić i Vanesa Agović, koje bi takođe bile na spisku da nisu povrijeđene
156 pregleda 0 komentar(a)
Ženska rukometna reprezentacija, Foto: Filip Roganović
Ženska rukometna reprezentacija, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 05.10.2015. 20:26h

Vrijeme leti. Koliko god se činilo da zlatnoj generaciji crnogorskog rukometa ne ističe "rok upotrebe", neke od djevojaka koje su bile olimpijske vicešampionke i evropske prvakinje se pripremaju za lagani silazak sa velike scene...

Odradiće, naravno, kompletan olimpijski ciklus, ali treba živjeti i nakon Rio de Žaneira.

Spletom srećnih okolnosti, ali i kvalitetnim radom, zlatne djevojke dobijaju adekvatne nasljednice.

U želji da ih što prije uklopi u sistem rada, selektor Dragan Adžić je odlučio da za prve mečeve kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Švedskoj pozove čak osam juniorki.

Osim Đurđine Malović, Đurđine Jauković i Eme Ramusović, koje su igrale i na šampionatu Starog kontinenta u Mađarskoj i Hrvatskoj, za mečeve sa Makedonijom i Slovenijom konkuriše pet njihovih vršnjakinja - golmanke Ana Rajković i Ljubica Nenezić (tek počela da trenira), krila Itana Grbić i Ivona Pavićević i pivotkinja Itana Čavlović.

Na prvom treningu u "Morači" su se danas pojavile i Dijana Ujkić i Vanesa Agović, koje bi takođe bile na spisku da nisu povrijeđene.

Agovićeva, kćerka Maje Savić, pauziraće makar do decembra zbog operacije koljena, na koju tek treba da ide Ujkićeva.

Mnogo prostora za uigravanje nema, pošto je već za srijedu zakazan meč sa Makedonijom u Baru (19.30 časova). Četiri dana kasnije, "lavice" će gostovati Sloveniji.

"Srećna sam što smo se okupile poslije dužeg vremena. Makedoniju smo malo gledale, ekipa je podmlađena i mislim da će nam prvi meč biti prava uvertira za Sloveniju. Ne preskačemo bilo koga, niti potcjenjujemo, ali mislim da je Slovenija jača od Makedonije i da bi prvi meč trebalo da nam služi kao trening za susret u Ljubljani", realna je Katarina Bulatović.

Đurđina Jauković se već dokazala u baražu za Svjetsko prvenstvo sa Islandom, dueli sa Makedonijom i Slovenijom su nova šansa da pokaže da na nju može ozbiljno da se računa.

"Makedonija je veoma zahtjevan protivnik. Očekujemo pobjedu, čime bismo napravile pravu uvertiru za meč sa Slovenijom u nedjelju. U Ljubljani će nam biti teško, jer igramo sa jakim rivalom", upozorila je Jaukovićeva.

Makedoniju najbolje poznaje njena dugogodišnja saigračica iz kadetske i juniorske reprezentacije, kao i Danilovgrada, Itana Grbić. Mlado lijevo krilo je od prošle sezone u Vardaru i dobro zna sve igračice selektora Sima Simovskog.

"Ne smijemo da potcijenimo bilo kog protivnika. Igrale smo prijateljsku utakmicu sa Makedonijom, ali se od tada promijenio selektor, koji je dosta podmladio tim. Elena Gjorgijevska, bivša rukometašica Budućnosti, i njena sestra Dušica su najiskusnije, ostale su dosta mlađe", istakla je 19-godišnja Podgoričanka.

U timu nema Jovanke Radičević, Anđele Bulatović, Sonje Barjaktarović i Suzane Lazović, u čijem odsustvu će tek punoljetne djevojke pokušati da se nametnu.

"Ovo je šansa za mlađe, koje polako uklapamo i kroz Budućnost. Ovo im je velika šansa da se dokažu i pokažu koliko mogu. Voljela bih da dvije Đine igraju, posebno Malović, koja se vraća nakon povrede i znam koliko joj sve ovo znači. Vjerujem da će dobiti šansu u srijedu, a i u nedjelju ukoliko to bude potrebno", zaključila je Bulatovićeva.

Bonus video: