Šampion Evrope kroz iglene uši protiv Roganovića i drugova

Zoran Roganović je bio najefikasniji u katarskom timu sa sedam golova (iz 13 šuteva)
0 komentar(a)
Hamburg - El Džaiš, Foto: Hsvhandball.com
Hamburg - El Džaiš, Foto: Hsvhandball.com
Ažurirano: 25.08.2013. 22:08h

Njemački Hamburg je u posljednjem sekundu spasao remi protiv katarskog El Džaiša, u prvom kolu grupe A na 7. po redu IHF Super Globe, nezvaničnom klupskom prvenstvu svijeta, koje se održava u Dohi (Katar). Kentin Mae je, naime, iz sedmerca u posljednoj sekundi meča donio izjednačenje od 28:28 (13:15), i tako pokvario slavlje Zoranu Roganoviću i drugovima, koji su, umalo, iskorilili umor prvaka Evrope, koji je prije dva dana protiv Fuhse Berlina izborio plasman u Ligu šampiona.

Desni bek crnogorske reprezentacije je postigao gol za vođstvo od 29:28, ali je Mae spasao Njemce. Roganović je bio najefikasniji u katarskom timu sa sedam golova (iz 13 šuteva), gol manje je postigao Ahmed Elahmar, dok je Dan Bojtler, bivši golman Hamburga, upisao 18 odbrana.

Uspjeh domaćeg tima je još veći ako se zna da su nastupali bez povrijeđenog Nikolaja Markusena, koji je polomio prst i neće igrati na ovom turniru.

U Hamburgu je naefikasniji bio Štefan Šroder sa devet golova, dok je bivši crnogorski reprezentativac Žarko Marković, koji je nedavno stigao iz Gepingena, pogodio tri puta iz osam pokušaja.

U drugom meču ove grupe, katarski Al Sad je savladao australijski Sidnej Univerzitet 33:20 (18:10).

Sjutra u 2. kolu igraju Sidnej Univerzitet – Hamburg, odnosno El Džaiš Al Sad.

U grupi B, Barselona je lako izašla na kraj sa sa prvakom azijske Lige šampiona, Al Rajanom 38:25 (21:14). Nikola Karabatić, Kiril Lazarov i Viktor Tomas su predvodili Katalonce sa po šest golova, interesantno svi uz po samo jedan promašaj.

Na drugoj strani, Moham Algarabali sa devet, Rajan Al Erebi sa osam, te Splićanin Vlado Božić sa 13 odbrana (od čega tri sedmerca, Stranovskom, Rutenki i Lazarovu), bili su jedini na nivou u svom timu.

U drugom meču ove grupe, Etoal Sportiv du Sahel iz Tunisa je pobijedio brazilski Tubate 29:24 (14:11).

Sjutra u 2. kolu igraju Al Rajan - Etoal Sportiv du Sahel, odnosno Tubate – Barselona.

Bonus video: