Savić: Sve me podsjeća na Slagelse

“Dobro je što smo izdržale i ovaj napor, što smo u polufinalu, jer sada možemo lakše da dišemo”, kazala je Maja Savić
72 pregleda 0 komentar(a)
Maja Savić, Foto: Boris Pejović
Maja Savić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.02.2012. 23:26h

Budućnost je u Ljubljani opravdala očekivanja i ulogu favorita. Pobjedom protiv Krima (27:26) obezbijeđen je prolaz u polufinale Lige, osmo u klupskoj istoriji, i to dva kola prije kraja Glavne runde…

Maja Savić je u dresu danskog Slagelsea dva puta osvajala Ligu šampiona, i nakon večerašnje pobjede u “Stožicama” je izjavila da osjeća pozitivne vibracije koje je podsjećaju na period proveden u Danskoj..

“Atmosfera, povezanost, duh, kao i ono što pokazujemo iz utakmice u utakmicu, podsjeća me na prvu godinu u Slagelseu, kada smo Bojana i ja osvojile trofej Lige šampiona”, ističe Maja Savić.

Najiskusnija rukometašica Budućnosti dodala je da je dobro što se ekipa opustila nakon tri pobjede u prva tri kola.

“Dobro je što smo izdržale i ovaj napor, što smo u polufinalu, jer sada možemo lakše da dišemo. U stvari da malo i predahnemo, jer nas očekuje težak posao, kako u klubu, tako i sa reprezentacijom”, zaključila je 35-godišnja Beranka.

Tone Tiselj, bivši trener Budućnost, danas šef struke Krima, nakon poraza od Budućnosti kazao je da je njegova ekipa “Počela meč nerazumljivo slabo”, ali i da “sudijski kriterijum nije išao naruku domaćinu”.

“Odbranu smo igrali dobro, ali su gošće iskoristile nekoliko naših tehničkih grešaka i probijanja i iz kontri došle do velike prednosti. U nastavku sam na teren poslao djevojke koje igraju manje, one su svoju minutažu dobro iskoristile. Dobra je stvar što smo se borili do kraja, ako bude tako protiv Olkima rezultat će sigurno da dođe. Budućnost je, ipak, mnogo kvalitetnija od nas i ima jednu igračicu koju je praktično nemoguće zaustaviti”, kazao je Tiselj.

Bonus video: