Silkeborg umjesto Kopenhagena

Iz Beča je stigla vijest da će mjesto Kopenhagena u LŠ zauzeti vicešampion Danske, koji je trebao igrati vajl-kard kvalifikacioni turnir
52 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 02.08.2012. 21:42h

Vijest da je šampion Danske Kopenhagen, trećeplasirana ekipa prošle sezone u Ligi šampiona, objavio bankrot šokirala je rukometnu Evropu i zatekla Evropsku rukometu federaciju.

EHF je, naime, morao da traži alternativno rješenje nakon oddustajanja ekipe koja je u narednoj sezoni trebala biti jedan od favorita za titulu, sa igračima klase Mikela Hansena i Kima Andersona (ovog ljeta stigao iz Kila).

Iz Beča je stigla vijest da će mjesto Kopenhagena u LŠ zauzeti vicešampion Danske, koji je trebao igrati vajl-kard kvalifikacioni turnir.

Silkeborg će, tako, igrati u grupi C sa slovenačkim Gorenjem, poljski Vive Kielceom, francuskim Šamberijem, ruskim Sankt Petersburgom i pobjednika grupe 1 kvalifikacija (Metalurg, Haslum, Dinamo Poltava, Hard).

Mjesto Silkeborga na vajld kard kvalifikacionom turniru za LŠ biće ponuđeno slovenačkom predstavniku Cimos Kopar, u kojem igra crnogorski reprezentativac Vladimir Osmajić.

Cimos Kopar, koji jer prošle sezone stigao do četvrtfinala LŠ, inače, je bio prijavljen za vajld kard turnir, ali je otpao, jer je EHF, pored Silkeborga, odlučio da taj turnir igraju njemački Hamburg, francuski Sen Rafael i poljska Visla.

Bonus video: