Simović: Možda je ovo naša realnost - Vijesti.me
NAJBOLJI NA TERENU

Simović: Možda je ovo naša realnost

"Od 22. decembra, kada smo se skupili, nijedan trening nismo odradili u kompletnom sastavu. Puno smo uložili u sve ovo i žao mi je što nismo prošli u drugu fazu", naglasio je Simović

Marko Simović
Marko Simović (Foto: EHF Euro)

Iako je 24 sata pred utakmicu bio praktično precrtan sa spiska za meč sa Bjelorusijom, Marko Simović je ipak zaigrao.

Od specijaliste je doznao da povreda mišića i tetive desnog ramena ne zahtijeva operaciju, već da će morati da pauzira samo mjesec do mjesec i po.

Stisnuo je zube, rekao selektoru Kastratoviću da hoće da igra i na svoju odgovornost se pojavio na terenu hale „Brondbi”. I bio je najbolji igrač Crne Gore, dao je osam golova, ali to nije bilo dovoljno za toliko željeni bod ili pobjedu...

"Do posljednjeg treninga sam mislio da neću moći da igram, ali sam onda čuo da ne moram na operaciju, iako mi je rame u dosta lošem stanju. Odlučio sam da igram i mislim da bi svako u toj situaciji stisnuo zube i zaigrao", rekao je za „Vijesti” Simović, koji je sat nakon utakmice držao led na ramenu.

Desni bek turske Ankare se osvrnuo na sve probleme, a bilo ih je mnogo - kapiten Draško Mrvaljević nije mogao da pomogne ekipi, Stevan Vujović je zbog povrede lista i operacije slijepog crijeva bio nespreman, a kompletne pripreme nisu odradili ni Mirko Milašević, Nemanja Grbović i Vasko Ševaljević.

U Kopenhagenu su se povrijedili i Simović i Igor Marković, ali su svi odlučili da igraju.

"Od 22. decembra, kada smo se skupili, nijedan trening nismo odradili u kompletnom sastavu. Puno smo uložili u sve ovo i žao mi je što nismo prošli u drugu fazu, i zbog nas samih i zbog čitave Crne Gore. Možda je, ipak, ovo naša realnost. Moramo da se okrenemo onome što nas čeka i da naporno radimo da bismo napredovali", naglasio je Simović.