Sutjeska nemoćna protiv Vardara

Duel između Sutjeske i Vardara potpuno zasluženo pripao je gostima 29:24, u utakmici 15 kola SEHA lige.
70 pregleda 0 komentar(a)
Mirko Majić, Foto: Luka Zeković
Mirko Majić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.02.2012. 20:35h

Duel između Sutjeske i Vardara potpuno zasluženo pripao je gostima 29:24, u utakmici 15 kola SEHA lige. Izabranici Božidara Mušikića samo u uvodnih 10 minuta parirali su gostima, koji su, kako je vrijeme odmicalo igrali sve bolje i bolje. Kao plod takve igre gosti su u 20. minutu stigli su do plus četiri (9:5), da bi do odlaska na odmor uvećali razliku na 13:7.

“Vardar je opravdao ulogu favorita. Ne treba trošiti puno riječi o ekipi koja u svojim redovima ima devet reprezentativaca. U prvom dijelu kod mojih igrača prisutan je bio grč, trema i respekt prema protivniku. Nakon odmora ušli smo opuštenije i nijesmo promašivali zicere kao u uvodnom dijelu. Ne mogu biti nezadovoljan, jer smo u ovom trenutku pružili maksimum”, kazao je trener Sutjeske Božidar Mušikić.

U uvodnim minuta drugog dijela Vardar je sa tri gola Dobrivoja Markovića uzdrmao Nikšićane. Međutim, takav razvoj događaja trgnuo je Nikolića i saigrače, koji su čvrstom odbranom i brzom kontrom u 43. minute prišli na minus pet (14:19). Od tog trenutka oba rivala kao da su se zadovoljila stečenim, pa je sa istom razlikom okončan meč 24:29.

“Nezgodno je nakon mjesec dana pauze ući u dobar ritam. Znate da smo imali teško putovanje, pritom uslovi u dvorani nijesu idealni. Ipak, ovo nije opravdanje, Vardar je morao bolje da odigra. Sutjeska je igrala dobro, održavala pristojan rezultat, a u svojim redovima ima par igrača koji zavrijeđuju pažnju. Koristim priliku da se zahvalim domaćinu na fer i korektnoj igri, a što se nas tiče okrećemo se narednim obavezama”, istakao je Veselin Vujović, crnogorski stručnjak na klupi Vardara.

Sutjeska – Vardar 24:29 (7:13)

Nikšić – Dvorana Sportskog centra.Gledalaca: 80. Sudije: Vešović (Berane) i Mitrović (Podgorica). Sedmerci: Sutjeska 3 (3), Vardar 4 (4).Isključenja: Sutjeska 8, Vardar 8 minuta.

Sutjeska: Jocović (pet odbrana), Rajković (pet odbrana), Radulović 1, Rakočević, Blečić, Vujović 3, Bulajić, Šekarić, Majić 3 (1), Đođić 6, Vučković 1, Nikitović 3, Blagojević, Bojanić, Nikolić 6 (1), Čizmović 2 (1).

Vardar: Abadžić (šest odbrana), Čanevski (pet odbrana), Oljeski 2, Markovski 1, Nikolić 6 (2), Simović 2 (1), Doder, Vujović 3, Kukoski 3, Sobol 2 (1), Petrić 2, Jovčevski, Marković 6, Lazarov 2, Abutović, Angjelovski.

Bonus video: