Turska otkazala dvomeč u Budvi

"Iz Turskog saveza su poslali obavještenje da nemaju finansijskih sredstava i da su primorani da otkažu dolazak", rekao je v.d. generalnog sekretara RSCG Emir Bešlija
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.11.2013. 23:24h

U pripremama za nastup na Evropskom prvenstvu u Danskoj, muška rukometna reprezentacija Crne Gore imaće protivnika i dvije utakmice manje - reprezentacija Turske je, naime, otkazala dolazak u Budvu krajem godine, kada je u metropoli crnogorskog turizma trebalo da odigra dva kontrolna meča sa izabranicima Zorana Kastratovića.

"Iz Turskog saveza su poslali obavještenje da nemaju finansijskih sredstava i da su primorani da otkažu dolazak", rekao nam je v.d. generalnog sekretara Rukometnog saveza Crne Gore Emir Bešlija, uz napomenu da će se teško nadomjestiti nedolazak Turske, jer sada treba “vidjeti ko je slobodan i voljan da dođe u tom periodu”.

Ako ne bude promjena, Crnoj Gori do početka EP, tako, ostaje samo turnir u Skoplju, od 3. do 5. januara, a rivali su Makedonija (3. januar) i Srbija (4. januar), takođe učesnici EP, te rad u Budvi i Podgorici. Okupljanje reprezentacije je, najvjerovatnije, 23. decembra, a u Budvi će trenirati do odlaska za Skoplje.

Ostaje još da se vidi u kojem će sastavu “crveni” otputovati u Dansku, a rok za dostavljanje šireg spiska Evropskoj rukometnoj federaciji je 9. decembar, do kada će selektor Zoran Kastratović i saopštiti spisak od 21 igrača koji će konkurisati za EP.

Ako je suditi po dva posljednja spiska, za finiš kvalifikacija za EP i za oktobarsku “EHF nedjelju”, na spisku vjerovatno neće biti nekih iskusnijih igrača koji su bili u reprezentaciji od samog početka, poput Zorana Roganovića, Vladimira Osmajića, Marka Pejovića...

Time bi se nastavio proces podmlađivanja reprezentacije. Kastratović je već izjavio da nikoga nije otpisao, ali i da će voditi samo zdrave igrače, kako mu se ne bi ponovila situacija sa Svjetskog prvenstva u Španiji, kada zbog povrede kapiten Draško Mrvaljević nije mogao da igra, iako je čitav turnir bio sa reprezentacijom.

Bonus video: