Savić: Svi znaju koliko volim ovu zemlju, srećan sam zbog gola u 50. nastupu

Savić je u odsustvu Stevana Jovetića bio izvođač jedanaesterca. Uradio je to rutinski i otvorio vrata trijumfa nad Litvanijom.
82 pregleda 10 komentar(a)
crna gora litvanija stefan savić, Foto: Filip Roganović
crna gora litvanija stefan savić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 10.09.2018. 22:07h

Stefan Savić je jubilarni 50. nastup u dresu sa državnim grbom proslavio golom i pobjedom nad Litvanijom.

Sa kapitenskom trakom predvodio je nacionalni tim, a poslije meča poručio je da treba spustiti loptu na zemlju poslije odličnog starta u Ligi nacija.

"Ne treba euforičan. Osvojili smo četiri boda u dvije jake utakmice, naročito je bilo teško u Rumuniji, gdje je malo ko očekivao da ćemo odigrati taktički tako dobro. Najteže su utakmice u kojima unaprijed upišete bodove, ali smo večeras odigrali zrelo, potpuno drugačije nego u Rumuniji i slavili", rekao je Savić.

Nakon dva kola Crna Gora je lider grupe jer ima bolju gol razliku od Srbije, a na ruku našem timu išao je i remi 2:2 između Srbije i Rumunije.

"Rezultat u Beogradu nam odgovara jer nijedna ekipa nije uzela tri boda. Najvažnije je da za mjesec svi dođu na okupljanje. Nadam se da će se oporaviti Jovetić, Marušić i Vešović i da ćemo u najjačem sastavu igrati protiv Srbije i Litvanije."

Savić je u odsustvu Stevana Jovetića bio izvođač jedanaesterca. Uradio je to rutinski i otvorio vrata trijumfa nad Litvanijom.

"Pričao sam sa selektorom, pitao me da li sam spreman da preuzmem odgovornost kod penala. Rekao sam da jesam i srećan sam zbog gola."

Desetak minuta prije kraja izašao je zbog lakše povrede, a sa tribina je ispraćen ovacijama.

"Dobio sam udarac u list i kada dođem u Madrid obaviću pregled, ali nadam se da neću imati problema. Od debija imam odličan odnos sa publikom, a večeras sam odigrao 50. utakmicu, što mi mnogo znači. Svi znaju koliko volim da nastupam u ovom dresu i koliko volim svoju zemlju."

Ono što ga dodatno raduje je činjenica da Crna Gora u dvije utakmice nije primila gol.

"Uvijek je najbolje rezultate reprezentacije pravila kada nismo primali puno pogodaka. Tako je i sada", zaključio je Stefan Savić.

Bonus video: