Đoković protiv Mareja igra za petu titulu

4 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta/AP
Novak Đoković, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 31.01.2015. 22:59h

Poput Serene Vilijams, i Novak Đoković je do sada imao stoprocentan učinak prethodna četiri finala Ozi opena, pa će u sjutrašnjem finalu (9.30 sati) protiv Endija Mareja pokušati da se domogne i petog trofeja (prethodne je osvajao 2008, 2011, 2012. i 2013. godine).

Ukoliko pobijedi Mareja, Đoković će osvojiti osmu grend slem titulu i tako se izjednačiti sa Kenom Rozvelom, Džimijem Konorsom i Andreom Agasijem.

"Marej je odigrao na visokom nivou posljednjih nekoliko mečeva. Igrali smo jedan protiv drugog toliko puta važne susrete, osvojio je dva grend slema i zna kako da se pripremi u ovakvim situacijama. On je iskusan i neće ga osujetiti važnost meča, iako ćemo obojica biti pod tenzijom", rekao je Đoković.

Prvi reket svijeta vodi sa 15-8 u međusobnim duelima i bio je bolji od Mareja u dva finala na Australian openu - 2011. i 2013. godine.

"Biće izuzetno teško. Moraću da se dobro mentalno pripremim za sve izazove ako želim da pobijedim. Novak ovdje ima fantastičan rekord, voli da igra i odgovaraju mu uslovi na ovom terenu. Biće veliko iznenađenje ako uspijem da dobijem. Novak me pobijedio u posljednjih četiri ili pet susreta, možda sam dobio samo jedan set u tim mečevima. Ako bih došao u situaciju da pobijedim, bila bi to velika promjena. Ne kažem da nije moguće, već da će biti veoma teško", rekao je Marej.

Bonus video: