Đoković u četvrtfinalu Indijen Velsa

Đoković, koji brani titulu na turniru u Kaliforniji, sjutra će se u četvrtfinalu sastati sa Nikolasom Almagrom.
0 komentar(a)
Đoković, Foto: Beta AP
Đoković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 14.03.2012. 22:33h

Novak Đoković je u četvrtfinalu turnira u Indijen Velsu – srpski teniser je pobijedio Španca Pabla Anduhara (45. igrača svijeta) sa 2:1, po setovima 6:0, 6:7 (5:7), 6:2.

To je druga pobjeda Đokovića u isto toliko međusobnih duela.

Najbolji svjetski teniser je odigrao neobičan meč. Nakon ekspresno dobijenog prvog seta "sa nulom", u nastavku je morao dobro da se pomuči kako bi srušio otpor rivala.

Đoković je u drugom setu je napravio veliki broj neiznuđenih grešaka, nije ga služio ni servis, dok je Španac prosto eksplodirao i igrao neuporedivo bolje nego u prvom setu. Nakon igre poen za poen, bez ijednog brejka, Španac je bio sigurniji i precizniji u taj brejku, pa je zasluženo izjednačio na 1:1 u setovima.

Treći set ponovo je donio veliku borbu, iako je Srbin poveo sa 1:0 na protivnički servis. Dugo je Đoković tražio pravi ritam i namještao "oružje", a inicijativu je krunisao u sedmom gemu, kada je ponovo brejkom stigao do prednosti od 5:2.

Uporni Anduhar više nije imao snage za dalji otpor, pa je srpski teniser rutinski završio borbu poslije puna dva sata i 15 minuta igre, iskoristivši prvu meč loptu.

"Ovo je meč osmine finala i imao sam za protivnika vrlo kvalitetnog igrača koji zaslužuje da bude u završnici turnira. Neke poene osvojio sam na sreću i mogu da budem zadovoljan prolaskom u narednu rundu takmičnja", rekao je Đoković.

Đoković, koji brani titulu na turniru u Kaliforniji, sjutra će se u četvrtfinalu sastati sa još jendim Špancem, Nikolasom Almagrom, koji je neočekivano lako savladao Čeha Tomaša Berdiha rezultatom 6:4, 6:0.

Oba dosadašnja međusobna meča pripala su Đokoviću, 2008. u Rimu i prošle godine na Australijan Openu.

Turnir u Indijan Velsu igra se za nagradni fond od oko 4,5 miliona dolara od kojih će pobjedniku pripasti milion dolara.

Bonus video: