Hantuhovoj prva titula nakon četiri godine

Hantuhova je, tako, stigla do četvrtog trofeja u karijeri, ali prvog nakon četiri godine, s obzirom da je prije finala u Pataji posljednji put osvojila turnir u Lincu 2007. godine.
65 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.02.2011. 10:30h

Slovakinja Danijela Hantuhova pobjednica je WTA turnira u Pataja Sitiju, na Tajlandu, pošto je danas u finalu savladala Italijanku Sara Erani 2:0, po setovima 6:0, 6:2, za 76 minuta igre. Bila je to treća pobjeda Slovakinje u četiri međusobna duela sa utalijanskom teniserkom.

Hantuhova, četvrti nosilac turnira, stigla je, tako, do četvrtog trofeja u karijeri, ali prvog nakon četiri godine, s obzirom da je prije finala u Pataji posljednji put osvojila turnir u Lincu 2007. godine. Hantuhova je dva puta trijumfovala i u Indijan Velsu (2002, 2007).

- Bio je to odličan meč za mene. Na turniru nijesam izgubila ni set u pet mečeva, što je dobra vijest, i to pokazuje da sam bila veoma skoncentrisana, i psihički jaka – rekla je Hantuhova nakon meča, u kojem je prvi set osvojila za samo 20 minuta.

Hantuhovoj je za trijumf na Tajlandu pripao ček na 37 hiljada dolara, a osvojila je i 280 WTA bodova.

- Znala sam da će danas biti težak meč, ali sam ostala koncentrisana i igrala poen za poen, ne prepušrajući ništa protivnici. Jednostavno, bila sam gladna nove titule – dodala je slovačka teniserka, koja je prije ovog turnira bila 32. igračica WTA liste.

Bonus video: