Karlović oborio rekord sa 45 asova, Troicki nastavlja da sanja

Do sada je dijelio rekord sa Markom Filipusisom, čija je 44 asa iz 1995. dostigao u februaru prošle godine, kada je u Zagrebu savladao Danijela Brandsa
83 pregleda 1 komentar(a)
Ivo Karlović, Foto: Gerry Weber Open
Ivo Karlović, Foto: Gerry Weber Open
Ažurirano: 19.06.2015. 20:19h

Dva dana nakon što je Sabine Lisicki postala rekorderka WTA tura sa 27 asova protiv Belinde Benčić, najbolji server današnjice je još jednom upisao svoje ime u istorijske bilježnice “bijelog sporta”.

Ivo Karlović je u četvrtfinalu turnira u Haleu “ispalio” 45 as udarca i tako srušio Tomaša Berdiha. To nije bilo sve, pošto je oborio rekord u mečevima koji se igraju na dva dobijena seta, i to za jedan neodbranjiv servis.

Do sada je dijelio rekord sa Markom Filipusisom, čija je 44 asa iz 1995. dostigao u februaru prošle godine, kada je u Zagrebu savladao Danijela Brandsa.

“Izuzetno sam srećan zbog rekorda. Pogađanje asova puno pomaže, možete da izbjegnete voleje. Bio sam iznenađen kada sam čuo koliko sam ih odservirao, nisam ni pretpostavio da je tako mnogo”, rekao je hrvatski div.

Karlović će u polufinalu igrati sa Rodžerom Federerom, koji je bio bolji od Florijana Majera (6:0, 7:6). U drugom polufinalu se sastaju Kei Nišikori i Andreas Sepi - Japanac je savladao Jeržija Janoviča (6:4, 5:7, 6:3), a Gael Monfis se predao Italijanu pri rezultatu 1:6, 0:1.

U na Kvinsu je nastavljena sjajna serija rezultata Viktora Troickog. Igrač koji je pauzirao godinu zbog izbjegavanja doping testa je ponovo pokazao da je odličan na travi, pošto je savladao Džona Iznera (7:6, 6:3).

Srbin će se za finale boriti sa 1. nosiocem, Endijem Marejem, koji se namučio sa Žilom Milerom (3:6, 7:6, 6:4).

Bonus video: