Mario Ančić: Napuštam tenis uzdignute glave

- Moje tijelo više ne može da prati ritam tenisa. Ovo je bila teška odluka, ali kada sam shvatio da ne mogu da igram na vrhunskom nivou, odlučio sam da nema smisla da nastavim
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.02.2011. 13:48h

Bolest i razne povrede su bile previše - Mario Ančić je danas na konferenciji za medije i zvanično napustio tenis. Hrvatski teniser je prije nekoliko dana najavio oproštaj, a sada je sa suzama u očima saopštio da je bilo dosta.

- Neka ovo ne bude tužan dan, odlazim uzdignute glave, kao čovjek koji se nikada nije predao. Ponosan sam na sve što sam napravio u tenisu. Okrećem novu stranicu, a moram da priznam da sam se odavno pripremao za život poslije tenisa - rekao je Ančić.

Ančić je najveći uspjeh na grend slem turnirima ostvario 2004. godine na Vimbldonu kada je stigao do polufinala. Dvije godine kasnije je bio 7. igrač na ATP listi, što mu je najbolji plasman u karijeri.

Rođeni Splićanin je tako rekao zbogom tenisu sa 27 godina.

- Ovo su najbolje godine za tenisera, ali moja je karijera ionako po mnogo čemu specifična. Sa 15 godina sam već osvojio prvi turnir, sa 16 bio na OI, sa 20 sam već imao olimpijsku medalju, sa 21 osvojio Dejvis kup, sa 22 član Top 10 - kazao je Ančić.

Bonus video: