Masters u Madridu: Zverev u nemogućoj misiji odbrane trona

Iako će od sjutra ponovo biti treći igrač na ATP listi, Švajcarac Rodžer Federer je u Madridu postavljen za četvrtog kosturaša i u projektovanom polufinalu moga bi da se sastane sa Đokovićem.
1137 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Zverev, Foto: Matthias Schrader, Beta/AP
Aleksandar Zverev, Foto: Matthias Schrader, Beta/AP

Masters u Madridu počeo je danas pobjedom Njemca Jan-Lenarda Štrufa nad Australijancem Nikosom Kirjosom (7:6, 6:4), a večeras u 19 sati na programu je kanadski derbi, Denis Šapovalov - Feliks Ože-Alijasim.

Taj duel daće prvog rivala Kralju šljake, Rafaelu Nadalu, koji je drugi nosilac.

Prvi nosilac je vodeći u ATP rejtingu, Novak Đoković. Njemu žrijeb nije bio naklonjen, pošto će u prvom meču, 1/16 finala za rivala imati boljeg iz duela Bugarina Grigora Dimitrova i kvalifikanta.

Iako će od sjutra ponovo biti treći igrač na ATP listi, Švajcarac Rodžer Federer je u Madridu postavljen za četvrtog kosturaša i u projektovanom polufinalu trebalo bi da se sastane sa Đokovićem.

Velika trojka svjetskog tenisa će od ponedjeljka opet biti na prva tri mjesta ATP liste. Fedeksu će prvi rival biti pobjednik između Francuza Rišara Gaskea i talentovanog Španca Alehandra Davidović-Fokine.

Federer je sa trećeg mjesta istisnuo Njemca Aleksandra Zvereva, koji nije uspio da odbrani titulu na ATP turniru u Minhenu. Zverev brani pehar i u Madridu, gdje je prošle godine u dva seta bio bolji od Austrijanca Dominika Tima.

Na loše rezultate Zvereva utiče bolest njegovog oca i problemi sa menadžerom, a rival u prvom duelu biće mu bolji iz španskog klasika, Roberto Bautista-Agut ima priliku da pobjedom nad veteranom Davidom Fererom, bude njegov posljednji rival.

Ferer je najavio da će mu Masters u Madridu biti posljednji turnir.

I Zverev, ali i njegov rival iz prošlogodišenjug finala, Tim, nalaze se u kosturu Nadala. Rival sjajnom Austrijancu, koji je posljednji dobio Nadala na šljaci i osvojio ATP turnir u Barseloni, biće bolji iz meča Španca Pabla Karenjo-Buste i kvalifikanta.

Bonus video: