Nadal: Pauzirao sam dvije godine, nisam dovoljno dobar za travu

„Moram da radim još mnogo. Nivo igre mi nije dovoljan da se takmičim na onom nivou na kojem želim na Vimbldonu”, rekao je Nadal
1 komentar(a)
Rafael Nadal, Foto: Reuters
Rafael Nadal, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.06.2017. 15:01h

Rafael Nadal iza sebe ima bajkovito proljeće pošto je osvojio deseti Rolan Garos, ali kada je u pitanju sezona na travi Španac mora još dosta da radi.

Kralj šljake na travi nije igrao dvije godine i izrazio je malu zabrinutost, s obizirom na to da mu nivo igre na ovoj podlozi još nije na željenom nivou.

„Moram da radim još mnogo. Nivo igre mi nije dovoljan da se takmičim na onom nivou na kojem želim na Vimbldonu. Treniraću sedam dana u Londonu, gdje ću igrati egzibicione mečeve, koji će mi, nadam se, biti od pomoći. Nisam igrao na travi dvije godine i vidjećemo kako će biti”, rekao je Nadal.

Rafa do sada ove sezone nije imao problema sa koljenima, koji su ga mučili prethodnih godina.

„Svjestan sam da su mi koljena prethodnih godina bila na granici. Propustio sam Kvins jer sam imao veoma naporne mjesece iza sebe, međutim sigurno je da bi mi prijalo da sam ga igrao, zbog podloge”, kazao je Španac.

Nadal je naglasio da su mu problemi sa koljenima dosta zadavali muka u godinama iza nas. Sada ga očekuje veliki izazov, pošto treba da pređe na drugu podlogu, a to je za koljena uvijek problematično.

Bik sa Maljorke je spomenuo da mu cilj nije 1. mjesto na kraju sezone, već u ovom dijelu karijere želi da bude samo zdrav i da igra na sličnom nivou kao u prvih šest mjeseci 2017. godine.

Bonus video: