Obradović: Agasi se drogirao, a Viktor je kažnjen

26 komentar(a)
Troicki, Foto: Beta AP
Troicki, Foto: Beta AP
Ažurirano: 06.03.2015. 21:17h

Selektor Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović kaže da je jedva dočekao konferenciju za medije kako bi govorio o nepravdi nanijetoj Viktoru Troickom, prenosi B92.

Od aprila 2013. godine Troicki nije igrao za reprezentaciju, skoro dvije godine pauze uzrokovane suspenzijom zbog kršenja antidoping pravila.

“Ne volim kada ga pitaju to za dvije godine, a niko da spomene da je bio i ostaće sportista koji je najstrože kažnjen u istoriji svjetskog sporta. Nešto što je presedan, a organizacija za koju i danas igra donosi ovakve odluke. Publika širom svijeta gleda njegove mečeve, a mi preko ogromne stvari prelazimo olako, kao da je bio na godišnjem odmoru na Maldivima i zbog toga nije igrao“, rekao je Obradović .

Zbog toga je, kako kaže, pobjeda nad Bornom Ćorićem još veća.

“Nevjerovatno je šta je uradio. Kada se vraćao u vrh, Andre Agasi je imao silne specijalne pozivnice i mnoge koje su radili za njega, onda je poslije karijere priznao da se drogirao i niko nije rekao nijednu riječ, a Viktor kao da se nije desio. Vića i svi me zaustavljaju da ne pričam i jedva sam čekao da to izgovorim i ogorčen sam na one za koje radimo. Oni u treninzima i putovanjima su stvorili ATP i ITF i onda su bili sklonjeni. Imao sam potrebu da ovo kažem da čujete nekoliko riječi i o tome“, dodao je Obradović.

Bonus video: