Šarapova osvojila titulu

Ruska teniserka je u finalu savladala Jelenu Janković sa 2:1, po setovima 4:6, 7:6 (7:3), 6:3.
92 pregleda 0 komentar(a)
Marija Šarapova, Foto: Reuters
Marija Šarapova, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.08.2011. 23:52h

Marija Šarapova osvojila je titulu na WTA turniru Masters serije u Sinsinatiju, gdje je lani poražena u finalu - ruska teniserka je u finalu savladala Jelenu Janković sa 2:1, po setovima 4:6, 7:6 (7:3), 6:3, za dva sata i 49 minuta igre.

To je druga titula u sezoni za Šarapovu nakon trijumfa u Rimu, 24. u karijeri, a šesta pobjeda u sedam međusobnih susreta sa Jankovićevom.

"Kad se sve sabere, mogla je bilo koja da pobijedi. Stalno smo imale brejkove u početku. Izgledalo je kao da je jedna od nas odigrala nekoliko dobrih poena, a onda i druga i to se stalno mijenjalo, tokom cijelog meča. Dakle, da, imala sam sreće što sam ja na kraju pobijedila", rekla je Šarapova.

Srpska teniserka imaće za čim da žali, jer je propustila vođstvo od 1:0 u setovima i 2:0 u drugom, a nije iskoristila ni dva brejka na početku trećeg seta. Od vođstva 3:2 kola su krenula nizbrdo, pa je Šarapova sa četiri uzastopna gema stigla do trofeja…

Šarapova je na meču imala 38 vinera, čak 25 više od protivnice, čime je nadoknadila veći broj neiznuđenih grešaka (64 - 49).

"Dobila sam mnogo samopouzdanja jer sam na ovom turniru pobijedila mnogo dobrih igračica koje su u formi. Mogla sam i ja danas da slavim. Presudilo je nekoliko poena tu i tamo. To mi je samo dokazalo da sam zaslužila da dođem do finala. Takmičila sam se, igrala sam, stvarno sam vrijedno radila. Znate, ne mogu da tražim više od ovoga, ali stvari, nažalost, nisu otišle na moju stranu. Marija je, na kraju, bila bolja i čestitam joj", kazala je Jelena Janković.

Za trijumf u Sinsinatiju, Šarapova je zaradila 900 bodova zahvaljujući kojima će od ponedjeljka napredovati za jedno mjesto na WTA listi, pa će biti četvrta teniserka svijeta. Dobila je i ček na 360 hiljada eura.

Jelena je zaradila upola manju sumu i 620 bodova.

Šarapova će u finalu loviti svoj drugu ovosezonsku titulu, nakon ove iz Rima, a u finalu Sinsinnatija igrala je i prošle godine kada je izgubila od Belgijanke Kim Klajsters. S druge strane, Jankovićeva nije osvojila tituluod Indijan Velsa prošle godine. Ovo joj je, inače, drugo ovosezonsko finale, nakon Montereja.

U međusobnim duelima Šarapova protiv Janković vodi s 5-1.

Bonus video: