Serena nadomak rekorda Štefi Graf

Najbolju svjetsku teniserku Serenu Viljams još pobjeda dijeli od 22. grend slem titule i izjednačenja po broju najvećih titula sa Njemicom Štefi Graf. Njemica Anđelika Kerber izborila prvo finale
0 komentar(a)
Anđelika Kerber, Foto: Reuters
Anđelika Kerber, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.01.2016. 09:03h

Najbolju svjetsku teniserku Serenu Viljams još pobjeda dijeli od 22. grend slem titule i izjednačenja po broju najvećih titula sa Njemicom Štefi Graf.

Vilijams je u polufinalu lako izišla na kraj sa Poljakinjom Agnješkom Radvanskom, kojoj u prvom setu nije prepustila ni gem. U drugom setu je Poljakinja pružila jači otpor za poraz od 2:0 (6:0, 6:4).

A na putu ka istoriji rivalka Amerikanki biće Njemica Anđelika Kerber, koja je trakođe u dva seta bila bolja od najprijatnijeg iznenađenja ovogodišnjeg izdanja turnira u Melburnu, Britanke Johane Konte, 2:0 (7:5, 6:2).

Serena je protiv četvrte kosturašice meč riješila za tek koji minut preko sata igre, zahvaljujući razornim udarcima sa osnovne linije i čak 42 vinera, dok je Poljakinja imala svega četiri direktna poena. Zato je Vilijams nastavila dominaciju protiv igračice koju je lako savladala i deveti put.

Za razliku od Vilijamsove, Kerber je imala manje vinera od 47. teniserke, Konte. Njemica je upisala 14, a Britanka 18 vinera, ali je napravila čak 36 neiznuđenih grešaka.

Serena će u subotnjem finalu biti apsolutna favoritkinaj protiv šeste kosturašice, Kerber, od koje je izgubila samo jedan od šest međusobnih duela. Vilijams je slavila ubjedljive pobjede u četiri posljednja meča sa Njemicom.

Bonus video: