Serena prestigla Federera, podvig Ane Konjuh

Serena Vilijams je stigla do 308. trijumfa na grend slem turnirima i tako na vječnoj listi prestigla Švajcarca Rodžera Federera koji je ostao na 307 trijumfa.
68 pregleda 0 komentar(a)
Ana Konjuh, Foto: Reuters
Ana Konjuh, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.09.2016. 07:30h

Američka teniserka Serena Vilijams plasirala se u četvrtfinale US opena, nakon lagane pobjede nad Jaroslavom Švedovom iz Kazahstana - 6:2, 6:3.

Ovom pobjedom Serena Vilijams je stigla do 308. trijumfa na grend slem turnirima i tako na vječnoj listi prestigla Švajcarca Rodžera Federera koji je ostao na 307 trijumfa.

Vilijams na najvećim turnirima sada ima skor od 308 pobjeda i 42 poraza.

U meču koji je trajao sat i 10 minuta prva teniserka svijeta je osvojila 28 od 30 poena na svoj prvi servis, odservirala je 10 asova i protivnici nije dopustila niti jednu brejk priliku.

U borbi za polufinale Vilijams će igrati protiv Simone Halep iz Rumunije. Njoj sada nedostaju još samo tri pobjede do 23. grend slem titule čime bi sa trona po broju trofeja u open eri prestigla legendarnu Njemicu Šrefi Graf.

A pravi podvig napravila je Dubrovčanka Ana Konjuh, koja je pobjedom nad jednom od favoritkinka, Agnješkom Radvanjskom (6:4, 6:4), postala prva Hrvatica koja se plasirala u četvrtfinale US opena.

Konjuh, pobjednica juniorskog US Opena 2013. godine, izgubila je svoj prvi servis na meču, ali je nakon toga osvojila sve svoje servise. Ukupno je pogodila 38 vinera, od kojih šest as servisa.

"Bila je ovo nevjerovatna noć. Uspjela sam svojoj protivnici da se osvetitim za poraz na Vimbledonu i jako sam srećna", rekla je Konjuh nakon meča.

U četvrtfinalu će se sastati protiv 10. nositeljke, Čehinje Karoline Pliškove, koja je u 4. kolu bila bolja od Amerikanke Venus Vilijams rezultatom 4:6, 6:4, 7:6(3).

Bonus video: