"Stan the man" u polufinalu

Stanislas Vavrinka se pobjedom bez izgubljenog seta protiv Žo Vilfreda Conge (7:6, 6:4, 6:3) plasirao u polufinale Australian opena
1 komentar(a)
Vavrinka, Foto: Reuters
Vavrinka, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.01.2017. 09:08h

Ima već tri grend slema, ali kladionice nikada do sada njegove šanse za trofej nisu kotirale tako dobro kao ovoga puta - Stanislas Vavrinka se pobjedom bez izgubljenog seta protiv Žo Vilfreda Conge (7:6, 6:4, 6:3) plasirao u polufinale Australian opena.

Po kladioničarskoj kući Betfer, samo Rodžer Rederer ima veće šanse od Vavrinke da se u nedjelju ujutru po evropskom rvemenu popne na pobjednički podijum u Melburnu. Koeficijent na Fedeksa je 3,3, a na njegovog zemljaka 3,9... Tek onda slijede Nadal (5), Raonić (7), Dimitrov (12) i Gofan (34).

Šta god da se desi, eventualni Vavrinkin trijumf u Australiji po prvi put ne bi bio iznenađenje.

Tridesetjednogodišnjak iz Lozane potvrdio je to u četvrtfinalnom duelu sa Congom, gdje protivniku nije ostavio mnogo šansi, iako je i Francuz uz dobru formu stigao do završnice.

Niko u prvom setu nije imao šansu za brejk - otišlo se u 13. gem u kojem je Švajcarac pokazao i klasu i psihološku stabilnost. Sa nekoliko sjajnih udaraca "probio" je Congu i sa 7:2 u taj-brejku osvojio prvi set.

Odmor između prvog i drugog seta obilježila je i rasprava dva tenisera, na francuskom jeziku - Conga je, navodno, zamjerio Vavrinki što ga je "gledao ispod oka" dok je slavio.

Conga je u drugom setu prvi oduzeo servis rivalu, poveo je sa 4:3, ali ga je već u narednom gemu ispustio. Ispostavilo se da je tu i potpisao kapitulaciju - Vavrinka je uskoro napravio novi brejk i rezultatom 6:4 napravio ključni korak ka pobjedi.

Posljednji set bio je rutina - aktuelni pobjedik US opena je odmah napravio brejk i do kraja nije ispustao svoj servis za siguran trijumf.

Bonus video: