Teniska elita na obali Temze

Osam najboljih tenisera današnjice okupili su se ispred velelepne O2 arene, koja će od nedjelje, 10. novembra, pa u narednih osam dana, biti poprište jednog od najljepših turnira u “bijelom sportu”
2108 pregleda 0 komentar(a)
Najboljih osam tenisera ispred O2 arene, Foto: ATP
Najboljih osam tenisera ispred O2 arene, Foto: ATP

Novi teniski broj jedan Rafael Nadal izrazio je optimizam kada je u pitanju oporavak od povrede i šanse da se na ATP finalu u Londonu upusti u borbu sa Novakom Đokovićem za titulu “apsolutnog” u svjetskom tenisu u 2019. godini.

Osam najboljih tenisera današnjice okupili su se danas na obali Temze, ispred velelepne O2 arene, koja će od nedjelje, 10. novembra, pa u narednih osam dana, biti poprište jednog od najljepših turnira u “bijelom sportu” - završnog mastersa, kojim će se okončati sezona.

Rafa Nadal, koji se povukao pred polufinale posljednjeg mastersa u Parizu zbog povredne trbušnog zida, pokušava da se oporavi i u ponedjeljak veče izađe na crtu Aleksandru Zverevu, u meču prvog kola grupe “Andre Agasi” u kojoj su još Danil Medvedev i Stefanos Cicipas.

Španskom teniseru dovoljno je da se plasira u finale sa sve tri pobjede u grupi da bi sačuvao prvo mjesto, bez obzira na učinak Đokovića.

- Da ne mislim da ću biti spreman za prvi meč, ne bih ni bio ovdje - kazao je Nadal u obraćanju medijima u Londonu.

- Optimista sam da ću biti u stanju da se takmičim. Ovo su najbolji teniseri na svijetu i jasno je da morate da budete na 100 odsto mogućnosti - dodao je Španac.

U grupi “Bjern Borg”, koja startuje već u nedjelju, osim Đokovića, nalaze se Rodžer Federer, Dominik Tim i Meteo Beretini.

U nedjelju, 1. kolu, igraju Đoković - Beretini (15 sati) i Federer - Tim (21).

Đoković protiv Italijana kreće u misiju povratka broja 1.

"Mislim da je to jedan od dva najveća dostignuća u tenisu - osvojiti grend slem i biti broj 1 na kraju godine. U ovom dijelu karijere, što se tiče ciljeva i uspjeha, to je na samom vrhu, ali kako bih bio u poziciji da se borim za prvo mjesto moram da shvatim da moram da budem zdrav i da imam dobar raspored turnira", izjavio je Đoković.

Za razliku od njega i Nadala, Federer je stigao u London potpuno rasterećen.

- Ovo je zabavan događaj, nije kao grend slem. Lijepo je biti u grupi od osam tenisera jer nam je to svima cilj tokom sezone - kazao je Federer.

Bonus video: