Tipsarević pregazio Fonjinija

Tipsa odlazi u velikom stilu
1450 pregleda 1 komentar(a)
Herojski trijumf: Janko Tipsarević, Foto: Beta/AP
Herojski trijumf: Janko Tipsarević, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.10.2019. 18:13h

Janko Tipsarević igra posljednji ATP turnir u karijeri i potrudio se da ode sa stilom - srpski teniser je ušao u četvrtfinale u Stokholmu, jer je pregazio 12. igrača svijeta, Fabija Fonjinija (6:1, 6:1).

Tipsa je izgubio prvi gem na svoj servis, ali je onda vezao šest i poveo 1:0. Fonjini je u 2. setu dobio prvi gem na svoj servis, ali je opet uslijedila serija 6:0 35-godišnjeg Beograđanina.

„Riječju - neočekivano, toliko ću vam reći... Prije svega, jedva sam ušao u žrijeb, nisam mogao da očekujem da ću dobiti Top 10 igrača sa 6:1, 6:1. Nevjerovatno sam srećan i ponosan. Nisam mu dao šansu da se vrati u meč”, rekao je srpski veteran.

Osvajač Dejvis kupa sa Srbijom 2010. godine će se za plasman u polufinale boriti sa Japancem Juičijem Sugitom, koji je bio bolji od Italijana Stefana Travalje (7:6, 6:4).

Poslije Stokholma, Tipsarević će igrati i na Dejvis kupu u Madridu (18-24. novembra), nakon čega će okončati karijeru.

Nekada prvi junior svijeta i osvajač Australijan open u toj kategoriji je bio osmi na ATP listi 2012. godine, a na grend slemovima mu je najbolji rezultat četvrtfinala na US openu 2011. i 2012.

Karijeru su mu obilježili ogromni zdravstveni problemi, jer je čak dva puta pobijedio tumor, a imao je i izraslinu na koljenu koju je morao da operiše.

Bonus video: