Voznijacki i Šarapova u osmini finala, Ana Ivanović ispala

U taj-breku Ivanovićeva kao da nije bila na terenu. Nije se ni trudila da nešto promijeni, pa je Cetkovska sa 7:0 sastvim zasluženo došla do četvrtog kola Vimbldona.
0 komentar(a)
Šarapova, Foto: Beta AP
Šarapova, Foto: Beta AP
Ažurirano: 25.06.2011. 15:07h

Prva igračica svijeta, Dankinja Karolina Voznijacki nastavlja sa sigurnim pobjedama na Vimbldonu. Danas je pala Jarmila Gajdošova sa 2:0, po setovima 6:3, 6:2, za 65 minuta igre. Voznijacki će u osmini finala igrati protiv Dominike Cibulkove koje je priredila malo iznenađenje i pobjedom nad Julijom Gerges 6:4, 1:6, 6:3 prvi put se plasirala u osminu finala na Vimbldonu.

Marija Šarapova je u četvrtom kolu, pošto je danas pobijedila Klaru Zakopalovu iz Češke sa 2:0 (6:2, 6:3). Ruskinja, koja je postavljena za petog nosioca, tokom meča je imala 21 neiznuđenu grešku i četiri duple servis greške, ali nije imala problema da savlada 35. igračicu na WTA listi.

Naredna rivalka Šarapovoj biće 25-godišnja Kineskinja Šuai Peng iz Kine, koja je u trećem kolu bila bolja od Mađarice Melinde Cink sa 6:3, 7:6 (7:5). Plasmanom u osminu finala Šuai Peng je zabilježila svoj najbolji rezultat na Vimbldonu i tako je ponovila učinak sa Australijan opena.

U prethodna tri okršaja Peng i Šarapove, dva puta je slavila Ruskinja, posljednji put ove sezone u Indijan Velsu.

Šarapova i sestre Serena i Venus Vilijams jedine su teniserke koje su od ovogodišnjih učesnica osvajale titulu na Vimbldonu.

Srpska teniserka Ana Ivanović eliminisana je u trećem kolu, pošto je izgubila od Čehinje Petre Cetkovske sa sa 2:0, po setovima 6:2, 7:6 (7-0).

Ivanovićeva je kao 18. nosilac na turniru bila favorit u meču sa 81. na WTA listi, ali igračicom koja je već napravila iznenađenje u prošlom kolu kada je pobijedila 13. nosioca Agnješku Radvansku iz Poljske.

U prvom setu Ivanovićeva je povela sa 1:0, a zatim je dozvolila protivnici da nametne tempo i da preokrene na 5:1. Do kraja ovog dijela igre ništa se bitno nije promijenilo, jer je teniserka Srbije osvojila još samo jedan gem.

U drugom setu teniserke su bile izjednačene. Ivanovićeva je opet imala početnu prednost, međutim, nije uspjela da stekne osjetnije vođstvo. Poslije 5:5, srpska teniserka je povela 6:5, a Cetkovska je odličnim servisom lako došla do izjednačenja.

U taj-breku Ivanovićeva kao da nije bila na terenu. Nije se ni trudila da nešto promijeni, pa je Cetkovska sa 7:0 sastvim zasluženo došla do četvrtog kola Vimbldona.

U narednom kolu sastaće se sa pobjednicom duela između Sabine Lisicki iz Njemačke i Misaki Doi iz Japana.

U osmini finala je i Francuskinja Marion Bartoli koja je ponovo nadoknadila set zsotatka, i u maratonskom meču savladala Italijanku Flaviju Penetu sa 2:1, po setovima 5:7, 6:4, 9:7. Bartoli će u osmini finala igrati protiv bolje iz dvoboja Serene Vilijams i Marije Kirilenko.

Bonus video: