svjetsko prvenstvo u vaterpolu

Petković: Ne volim da igram protiv Japana, želje su veće od samog plasmana u četvrtfinale

"Mislim da nam je ovo bio najbolji mogući trening pred Španiju, koji su takođe izuzetno agresivni, igraju presing, slično kao Japanci... Sada ostaje da se odmorimo, oporavimo i taktički se spremimo za četvrtfinale, istakao je Petković

8005 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Waterpolo.hu
Foto: Waterpolo.hu

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Kapiten vaterpolo reprezentacije Crne Gore Marko Petković je jedan od onih koji dobro zna kako Japan može da bude neugodan.

Danas je to mogla da iskusi cijela ekipa "ajkula", ali je duel osmine finala imao srećan kraj - slavile su 10:9 i plasirale se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

"Ne volim da igram sa Japancima, ovo je primjer zašto je tako. Bio je meč na jedan gol, ali i kada ih dobijete većom razlikom potrošite se kao ste se sreli sa nekom od najboljih ekipa na svijetu", rekao je Petković.

U srijedu je okršaj sa Španijom, vjerovatno od 19.30.

"Mislim da nam je ovo bio najbolji mogući trening pred Španiju, koji su takođe izuzetno agresivni, igraju presing, slično kao Japanci... Sada ostaje da se odmorimo, oporavimo i taktički se spremimo za četvrtfinale, istakao je Petković.

Nije bilo straha od eventualnog neuspjeha, tvrdi Petković:

"Nismo imali strah, iako nije bilo sve idealno tokom meča. Neke golove smo mogli da izbjegnemo, na kraju je bilo neizvjesno, ali najvažnije je da smo slavili i stigli među osam najboljih. Cilj smo ispunili, ali imamo i veće želje od samog plasmana u četvrtfinale", zaključio je Petković.