svjetsko prvenstvo u vaterpolu

Junak Lazović: Nismo očekivali da će biti baš ovako teško

Bilo je i pritiska zbog važnosti meča, posebno za mlađe igrače kojima je ovo prvo ovakvo iskustvo. Slavili smo i to je najbitnije. Ispunili smo cilj i okrećemo se Španiji", rekao je Lazović

8314 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Aleksandra Krupanič
Foto: Aleksandra Krupanič

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Apsolutni junak pobjede crnogorskih vaterpolista nad Japanom je Dejan Lazović.

Iskusni golman je upisao 20 odbrana u trijumfu 10:9, tako je odveo "ajkule" u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

"Nismo očekivali da će biti baš ovako teško, ali nokaut runda je i ništa nije sigurno - jedna greška mijenja sve. Dobro smo otvorili utakmicu, poslije je Japan nametnuo svoj stil i bio u igri do kraja. Bilo je i pritiska zbog važnosti meča, posebno za mlađe igrače kojima je ovo prvo ovakvo iskustvo. Slavili smo i to je najbitnije. Ispunili smo cilj i okrećemo se Španiji", rekao je Lazović.

Crna Gora je vodila 4:1, kasnije je Japan serijom 4:0 preokrenuo, sve do finiša treće četvrtine imao prednost...

"Dogovorili smo se da igramo bolje u odbrani i saigrači su mi pomogli. Napad je malo zatajio zbog stila Japanaca, jer su mnogo brzi. Španija? Daćemo sve od sebe, nemamo što da izgubimo", poručio je Lazović.

Dušan Matković je postigao dva gola.

"Teška utakmica, jedna od težih na turniru protiv rivala koji nije tipičan. Nismo se snašli najbolje, ali ono najvažnije smo ispunili, a to je plasman u četvrtfinale. Okrećemo se Španiji, nadam se da ćemo se dobro spremiti za taj duel.