"Ajkule" od sjutra u Šibeniku, bez Vidovića, Sarića i Pješivca

"Pješivac neće biti u reprezentaciji sve dok njegovo ponašanje ne bude u skladu sa onim što traži nacionalni tim", kazao je Perović
7 komentar(a)
Vaterpolo reprezentacija, Foto: Savo Prelević
Vaterpolo reprezentacija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.07.2015. 13:25h

Crnogorski vaterpolisti će od sjutra do subote biti na pripremama u Šibeniku, sparingovaće sa reprezentacijom Hrvatske, a selektor Ranko Perović na put vodi 15 igrača.

Sa prvobitnog spiska "ajkula" otpali su Stefan Vidović, Jovan Sarić i Stefan Pješivac, pa će Perović do polaska u Kazanj (Svjetsko prvenstvo počinje 27. jula) morati da se zahvali još dvojici igrača.

S obzirom na to da su među 15 na pripremama trenutno i tri golmana (Miloš Šćepanović, Zdravko Radić i Dejan Lazović), jasno je da će jedan od njih biti višak.

Takođe, vjeruje se da će među 13 odabranih za Kazanj neko od mlađih - ili Aleksa Ukropina ili Bogdan Đurđić.

"Sarić i Vidović ne idu s nama u Šibenik i kasnije u Niš na turnir. Ako dođe do nečeg neočekivanog, povrede ili slično, jedan od njih bi se priključio reprezentaciji", rekao je Perović.

Pješivac više nije među kandidatima zbog drugih stvari.

"On neće biti u reprezentaciji sve dok njegovo ponašanje ne bude u skladu sa onim što traži nacionalni tim", kazao je Perović.

Tako sjutra za Šibenik kreću: Radić, Šćepanović, Lazović, Draško i Darko Brguljan, Vjekoslav Pasković, Uroš Čučković, Aleksandar Radović, Mlađan Janović, Ukropina, Aleksandar Ivović, Filip Klikovac, Nikola Murišić, Predrag Jokić i Đurđić.

Početak međunarodnog turnira u Nišu je zakazan za srijedu, a pored Crne Gore na njemu će učestvovati i Grčka, Njemačka, Kina (naši rivali u grupi), kao i Srbija, Španija, Rusija i Rumunija.

Bonus video: