Crepulja: Blizu smo, ali bez euforije

Mislim da smo pokazali da smo velika ekipa i snažan kolektiv i upravo nas ta igra krasi na svakoj utakmici . Ono što je sigurno je da ćemo nastaviti da tako djelujemo - rekao je Damir Crepulja
103 pregleda 0 komentar(a)
Crepulja, Foto: Zoran ĐURIĆ
Crepulja, Foto: Zoran ĐURIĆ
Ažurirano: 24.04.2011. 18:24h

U utakmici koja će sigurno biti zapisana kao neslavan primjer zbog velikog broja isključenja, što je, prije svega, posljedica ne baš najsrećnijeg suđenja hrvatskih arbitara, Jadran je nadigrao Budvu M:tel i približio se odbrani titule.

Novljani su slavili zahvaljujući odličnoj realizaciji napada sa igračem više (svih 10 golova postigli iz tih situacija), ali i disciplinovanoj i kolektivnoj igri.

- Kao što se i očekivalo, ovo je bila izuzetno teška i prilično, da tako kažem, duga utakmica, jer je bilo dosta prekida i rasprave. Mislim da smo pokazali da smo velika ekipa i snažan kolektiv i upravo nas ta igra krasi na svakoj utakmici . Ono što je sigurno je da ćemo nastaviti da tako djelujemo do kraja sezone - rekao je ljevoruki napadač Jadrana Damir Crepulja.

Bivši igrač Primorca je bio dvostruki strijelac protiv Budvana, sa kojima će se ekipa sa Škvera ponovo sresti već u srijedu u okviru pretposljednjeg kola četvrtfinalne serije Evrolige. Jadran je u tom takmičenju izgubio sve šanse za plasman dalje.

- Taj meč nam nije toliko bitan, ali ćemo svakako igrati što bolje možemo i iskoristiti i taj meč da se što bolje pripremimo za jako značajan sljedeći prvenstveni duel sa Primorcem, koji u subotu igramo u Kotoru. I upravo bi ta utakmica mogla mnogo da znači, iako je rano još uvijek za priču o odbrani titule. Ipak, u najboljoj smo poziciji, jer smo startovali i sa bodom prednosti iz Jadranske lige i sada pobijedili Budvu. Međutim, sport je lijep upravo zbog neizvjesnosti, jer nikada ne možeš biti sto odsto siguran kako će se stvari razvijati. Činjenica je da je ovo ogroman korak ka odbrani titule, ali ništa nije riješeno - kazao je Crepulja.

Ukoliko Jadran iskoristi pozitivni nalet u kojem se nalazi i bodovnu prednost stečenu osvajanjem prvog mjesta u Jadranskoj ligi i pobjedom protiv Budve, onda je odbrana totule realnost.

Bonus video: