Jadran na pobjedu od nove titule

Zvaničnog šampiona do pobjede vodio je Filip Gardašević sa četiri, dok su po tri gola postigli Danil Merkulov i Marko Petković
110 pregleda 3 komentar(a)
VK Jadran Carine, Foto: Waterpolo.hu
VK Jadran Carine, Foto: Waterpolo.hu
Ažurirano: 02.05.2018. 20:10h

Neuporedivo lakše nego u prvoj utakmici finalne serije za prvaka države, vaterpolisti Jadran Carina su slavili protiv Budve na njenom bazenu. Pošto se serija igra na tri pobjede, Jadran će u subotu od 19 sati u Igalu imati meč loptu da šesti put uzastopno osvoji naslovprvaka Crne Gore.

Za razliku od prve utakmice kada su Budvani silovito krenuli, sada je scenario bio obrnut. Izabranici Vlada Gojkovića su odmah poveli sa 2:0, golovioma Đura Radovića sa igraćem više i “bombom” Danila Merkulova sa osam metara. Obje ekipe su krenule silovito i u prva tri minuta rezultat je bio 3:1 za goste iz Novog, pošto su pogađali Vujašević za Budvu i Drašković golom koji je kopija rukometnog cepelina. Do kraja prve dionice viđen je, međutim, još samo pogodak Marka Petkovića sa zvukom sirene, jer su i golmani radili odličan posao.

I start druge četvrtine je protekao u znaku Jadrana, pošto je Filip Gardašević postigao gol za 5:1, ali je onda Budva iskoristila prvog igrača više, a potom je i Srđan Vuksanović pogodio iz peterca. Prišli su Budvani na 5:3, ali je Marko Petković bio precizan u napadu sa igračem više, a potom je i isti igrač sa krila realizovao sjajnu kontru, da bi Bojan Banićević “bombom” sa devet metara na 22 sekunde do kraja poluvremena postavio rezultat 8:4.

I u naredne dvije četvr-tine je Jadran bio taj koji je prvi pogađao mrežu, a u trećoj je to bio Filip Gardašević sa dva brza gola. Opustili su se Novljani pa do kraja te dionice mirovala je mreža domaćih, koji su na drugoj strani uspjeli da dva puta savladaju sjajnog Kandića, koji je nakon tri minuta treće četvrtine već imao 11 odbrana.

Novljani su rutinski do kraja odradili posao, sjajnim presingnom na sredini su lako osvajali loptu i pogađali ali i promašivali iz kontre.U svakom slučaju, u posljednji minut ušli su sa plus osam, ali je posljednji napad imao Petar Ćetković i uz dosta sreće nakon bloka Filipa Gadraševića lopta je prevarila Tešanovića (zamijenio Kandića) za konačnih 14:7.

BUDVA-JADRAN CARINE 7:14 (1:4,3:4,2:2,1:4)

Budva Mediteranski sportski centar. Sudije: Mijušković (Kotor), Đurašković (Podgorica). Igrač više: Budva 3 (1), Jadran Carine 8 (5). Sedmerci: Budva 3 (2).

Budva: Kralj, Manojlović, S. Ćetković 1, Vuksanović 2, N. Dragović, Radonić, Adžić 1, Maksimović, Vujašević 2, Popović, P. Ćetković 1, Franeta, Krivokapić, Korać.

Jadran Carine: Kandić, Vučurović, Popadić, Kriještorac, D. Banićević, Merkulov 3, B. Banićević 1, Gardašević 4, Radović 1, Spaić 1, Drašković 1, Petković 3, Tešanović, Mijušković.

Bonus video: