Janović: "Ajkule" pokazale veličinu; Simonović: Fenomenalan nastup

"Čak i u najtežim trenucima ste pokazali veličinu i time dokazali da vam je mjesto među najboljima. Crna Gora je ponosna na vas", saopšteno je iz kabineta ministra sporta i mladih
2123 pregleda 0 komentar(a)
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, Foto: Aleksandra Krupanič
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, Foto: Aleksandra Krupanič
Ažurirano: 26.01.2020. 19:29h

Ministar sporta i mladih Nikola Janović čestitao je crnogorskoj vaterpolo reprezentaciji osvajanje bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

"Bravo ajkule! Veličanstvenom pobjedom pokazali ste još jednom kako se hrabro i dostojanstveno bori za svoju reprezentaciju, za svoju Crnu Goru. Čak i u najtežim trenucima ste pokazali veličinu i time dokazali da vam je mjesto među najboljima. Crna Gora je ponosna na vas", saopšteno je iz kabineta ministra.

Predsjednik COK-a Dušan Simonović u čestitki igračima, stručnom štabu i Vaterpolo savezu napisao je

"Kakva pobjeda i kakav fenomenalan nastup na prvenstvu!

Ova medalja je garancija svijetle budućnosti našeg vaterpola i našeg sporta.

Imamo mladu reprezentaciju sposobnu za velike rezultate".

Čestitao je i premijer Duško Marković.

Čestitku je uputio i predsjednik države, Milo Đukanović.

“Povodom osvajanja bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u vaterpolu svim igračima, stručnom timu i Vaterpolo savezu, upućujem najsrdačnije čestitke i iskrenu zahvalnost što ste još jednom Crnu Goru učinili ponosnom.

Uspjeh koji ste ostvarili, pokazao je da se u prethodnom periodu, uprkos brojnim izazovima u ovom, za Crnu Goru prepoznatljivom sportu, ličnim pregalaštvom, zalaganjem i privrženošću svojoj državi mogu ostvariti vrhunski rezultati. Kombinacija iskustva i mladih snaga u timu, vratila je naš trofejni sport na najsjajnije staze. Ponosna je Crna Gora na vas i obavezna da još snažnije podrži razvoj vaterpola. Jos jednom vam čestitam uspjeh i upućujem srdačne pozdrave našim hrabrim ajkulama", kazao je Đukanović.

Bonus video: