Mogu li "ajkule" konačno do bronze, Gojković: Bitno je da izdržimo pritisak na početku - Vijesti.me
EVROPSKO PRVENSTVO U VATERPOLU

Mogu li "ajkule" konačno do bronze, Gojković: Bitno je da izdržimo pritisak na početku

Crna Gora u nedjelju od 17 i 30 igra sa Hrvatskom u borbi za bronzu na Evropskom prvenstvu

Gojković
Gojković (Foto: MTVA - Media Service Support and Asset Management Fund)

Crnogorski vaterpolisti imaju medalje sa svih velikih takmičenja, osim olimpijsku, a nijednu bronzu.

Samo su tri puta na Olimpijskim igrama gubili mečeve za treće mjesto...

Šansu da prekinu taj niz imaće u nedjelju od 17 i 30, kada će se u borbi za bronzu na Evropskom prvenstvu sastati sa Hrvatskom.

Najteži mogući rival – tradicija je apsolutno na strani “barakuda”.

Crna Gora je, naime, posljednji put pobijedila sjutrašnjeg rivala na velikom takmičenju prije skoro sedam godina, u Svjetskoj ligi.

I u grupnoj fazi Evropskog šampionata u Budimpešti, Hrvatska je slavila 11:10, u meču u kome je vodila 10:5 uoči posljednje četvrtine...

“Oni su ekipa koja je došla po zlato, a sada želi bronzu. Protiv njih smo imali najveći minus na turniru, vratili se i mogli da preokrenemo. Znamo kako da im pariramo. Biće izuzetno važno da izdržimo početak meča i njihov pritisak, da im smanjimo šanse sa igračem više i da uvedemo utakmicu u egal. U takvoj situaciji možemo do medalje”, kazao je selektor Vladimir Gojković.

“Ajkule” su juče u meču za finale poražene od Mađarske 10:8.

“Bila je to velika utakmica, vidjelo se da su momci imali veliki motiv i želju. Pravili smo greške, koje možda ne bismo pravili u mirnijoj atmosferi. Jasno je da smo imali šanse u uvodu meča, kada smo mogli da napravimo i veću razliku. Takođe, potrošio nas je meč sa Italijom, ušli smo u probleme sa isključenjima, imali smo skraćenu rotaciju...”, ponovio je Gojković.

Nakon sjutrašnjeg meča za medalju, kakav god ishod da bude, Crna Gora će se okrenuti kvalifikacijama za Igre u Tokiju, koje su krajem marta.

“Bitno je da svi momci koji su ovdje, a i oni koji su ostali kući, zdravi i spremni dočekaju mart. Predstoji naporan klupski ritam, imaćemo dvije sedmice priprema za kvalifikacije. Moraćemo da budemo minimum na nivou na kome smo sada”, naglasio je Gojković.


Vidi sve komentare

Najčitanije iz sekcije Vaterpolo