Perović: Glavu gore

"Dokazali smo da vrijedimo jako, jako mnogo“, kazao je selektor "ajkula" Ranko Perović.
82 pregleda 0 komentar(a)
Perović, Foto: Boris Pejović
Perović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.01.2012. 21:02h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Ajndhoven - Ranko Perović je na debitantskom takmičenju na mjestu selektora mogao da objedini klupsku i reprezentativnu titulu prvaka Evrope, ali nije bilo sreće, svježine, koncentracije...

„Srbija je djelovala dosta svježije u nekoliko situacija, a na kraju je imala i vše sreće. Ostali smo bez nekoliko igrača vrlo brzo, a Zloković nije ni igrao. Čestitam Srbiji na osvojenom zlatu, kao i mojim igračima koji su ostavili sve u bazenu. Imamo dobru ekipu, nadam se da ćemo nastaviti ovakvo“, naglasio je Perović.

Da li je izostanak centara presudio finale?

„Momci su odigrali fantastično, dali su sve od sebe. Protivnik je bio vrlo jak, ali smo bili ravnopravni tokom cijele utakmice, iako više nije imao ko da igra zbog isključenja. To se odrazilo na ritam, a u nekoliko situacija smo bili nestrpljivi. Glavu gore, nemamo za čim da žalimo. Dokazali smo da vrijedimo jako, jako mnogo“, dodao je Perović.

Šćepanović: Izgubili smo mirnoću

Miloš Šćepanović je odlično branio na početku utakmice, ali u nastavku nije mogao da spriječi igrače Srbije, koji su iskoristili umor „ajkula“ i iskoristili pet posljednjih napada sa igračem više.

„Teško je bilo šta sada reći. Imali smo šansu, osjeća se gorčina poraza. Mislim, ipak, da smo napravili veliki posao. Utakmica je bila jako teška, jer smo igrali bez ijednog klasičnog centra, tako da su nam šanse bile dosta umanjene. U prve dvije četvrtine smo imali izuzetno stabilnu igru, poslije smo izgubili mirnoću i vjerujem da nas je to koštalo pobjede. U svakom slučaju, moramo da čestitamo Srbiji, koja je dokazala da u posljednje vrijeme igra najbolji vaterpolo na svijetu“, kaže prvi golman Crne Gore.

Da li je ovo podstrek za naredna takmičenja?

„Sigurno će da nam bude mnogo lakše. Ne samo što smo ovdje uzeli srebro, već smo probili barijere koje smo imali. Vidjeo se taj grč na cijelom prvenstvu, ali vjerujem da ćemo poslije ovog uspjeha igrati mnogo rasterećenije“, dodao je golman Jadrana.

Bonus video: