Perović: Veoma važna pobjeda

"U početku je bilo malo nervoze, što je normalno. Kasnije je iz jake odbrane proradio i napad", rekao je selektor "ajkula"
0 komentar(a)
Ranko Perović, Evropsko prvenstvo, Foto: Waterpoloworld.com
Ranko Perović, Evropsko prvenstvo, Foto: Waterpoloworld.com
Ažurirano: 14.07.2014. 16:18h

Selektor vaterpolo reprezentacije Ranko Perović nije krio zadovoljstvo nakon pobjede protiv Grčke.

Na kraju je bilo 11:6, ubjedljivije nego što je bilo očekivao, ali ovo je tek početak - euforije ne smije da bude.

"Jako je bitno što smo krenuli pobjedom, s obzirom na to u kakvoj smo grupi. Jako dugo smo se spremali za ovaj meč, odigrali smo na pravi način. U početku je bilo malo nervoze, što je normalno. Kasnije je iz jake odbrane proradio i napad. Grci su izvanredna ekipa, i ovo je na kraju veliki rezultat. Idemo redom, sljedeća je Rusija, i tom meču moramo da priđemo ako ozbiljno i maksimalno motivisano. Idemo meč po meč...", rekao je Perović.

Aleksandar Ivović je s tri pogotka predvodio naš nacionalni tim.

"Prezadovoljan sam igrom, i naravno rezultatom. Mislim da su i u ekipi svi prezadovoljni odrađenim poslom. Pribojavali smo se ove utakmice, poučeni prošlogodišnji iskustvom. Međutim, ovu utakmicu smo pripremali posljednjih 20 dana, kao i što se vidjelo. Od samog starta smo krenuli jako, dali smo sve od sebe, kako u odbrani, tako i u napadu. Nije nas destabilizovalo to njihovo početno vođstvo. Kasnije smo pronašli igru, stekli veliku prednost, koju smo do kraja utakmice znalački održali, istakao je Ivović.

Mlađan Janović se već okrenuo Rusima (sjutra od 14.30).

"Napokon smo dobro počeli veliko takmičenje. Ova pobjeda će nam mnogo značiti u borbi za prvu poziciju. Od jačih ekipa ostala nam je samo Italija, ne potcjenjujem ostale timove, ali mislim da ćemo sa "azurima" voditi borbu za polufinale. Sljedeća je Rusija, mlada ekipa, ali moramo ozbiljno da je shvatimo", istakao je mlađi od braće Janović.

Crna Gora protiv Rusije igra sjutra od 14.30 časova.

Bonus video: