Porobić: Moramo da promijenimo pristup igri

Ukoliko pristup bude onakav kakav treba i uz neke taktičke stvari koje smo promijenili, mogu se očekivati dobri rezultati. Ne znam da li već u Firenci, ali sigurno na SP - kaže Porobić
69 pregleda 0 komentar(a)
Vaterpolisti, Foto: Luka Zeković
Vaterpolisti, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.06.2011. 20:34h

Vaterpolisti Crne Gore odradili su večeras u Podgorici posljednji trening, a u nedelju putuju u Firencu, gdje u utorak počinje finalni turnir Svjetske lige. Naša selekcija nalazi se u grupi sa Hrvatskom, Australijom i Kanadom.

Selektor Petar Porobić sumirajući pripreme ističe da je najbitnije da su igrači shvatili gdje su do sada griješili i da će to pokušati da isprave već u Italiji.

- Dosta smo radili tokom ovih priprema, posebno se to odnosi na ovu posljednju sedmicu. Prisutni su velika želja i motiv da se promijeni pristup. Pričali smo dosta puta do sada oko toga što je bilo iza nas, gdje smo griješili, a glavna stvar je da mora da se promijeni pristup obavezama. Ukoliko bude onakav kakav treba i uz neka taktičke stvari koje smo promijenili, mogu se očekivati dobri rezultati. Ne znam da li već sada u Firenci, ali sigurno na Svjetskom prvenstvu - optimista je Porobić.

Kroz treninge u Budimpešti i sparing sa Kanađanima, „crvene ajkule” su pokušale da dođu do igre koja bi im na Apeninskom poluostrvu donijela visok plasman.

- Sparing je bio neophodan prije svega zbog sedam-osam povrijeđenih igrača koje smo imali, dok su vaterpolisti koji su nastupali na fajnl-foru Evrolige imali mečeve prije 10 dana. Takođe, dobro su nam došli treninzi u Budimpešti, jer smo promijenili ritam. Dobro nam je došao i ovaj rad u Podgorici na otvorenom bazenu, jer nas to čeka u Firenci. Što se tiče rivala, Australija je uvijek igrala dobro ovakve turnire, a i dolazi znatno odmornija od nas.

Kada se povede priča o mogućnosti Crne Gore u Firenci, iskusni stručnjak kaže:

- Znamo šta hoćemo i želimo, a da li ćemo to uspjeti, ostaje da se vidi. Već poslije prva dva meča u grupi protiv Australije i Hrvatske, biće jasnija situacija oko naših mogućnosti. Prije svega što se tiče plasmana u grupi, a potom i sljedećih mečeva - zaključio je Porobić.

Bonus video: