Pravi kada je najpotrebnije

Ekipa Draga Pejakovića je konstantno podizala formu, povrede su postajale sve rjeđe, pa u odlučujućim mečevima gotovo da nije ni bilo dileme
0 komentar(a)
Budva, Foto: Radoje Milić
Budva, Foto: Radoje Milić
Ažurirano: 04.05.2013. 15:45h

Početak sezone nije bio obećavajući. Pretrpljen je težak poraz od Mladosti u Jadranskoj ligi, Primorac je bio jači u polufinalu Kupa, ali je forma dostignuta u pravo vrijeme.

I rezultati su stigli - nakon nastupa na fajnl-foru regionalnog takmičenja, vaterpolisti Budve sezonu su krunisali drugom titulom prvaka Crne Gore, a trećom u klupskoj istoriji, jer je prvu davne 1995. osvojio drim-tim sa Aleksandrom Šoštarem, Igorom Milanovićem, Goranom Rađenovićem...

Ekipa Draga Pejakovića je konstantno podizala formu, povrede su postajale sve rjeđe, pa u odlučujućim mečevima gotovo da nije ni bilo dileme.

Nakon laganog trijumfa protiv Primorca u prvom meču finala plej-ofa na svom bazenu, Budvani su u Kotoru preživjeli loš početak, preokrenuli sa 0:3 na 5:3 i na najljepši mogući način završili sezonu u kojoj su svi crnogorski klubovi bili primorani da igraju sa podmlađenim timovima...

"Dok sam igrao za Primorac, naša liga je bila jedna od najboljih u Evropi, ali ekonomska kriza utiče na sve klubove. Dosta igrača je primorano da ide u inostrane klubove, ali se nadam da će se to promijeniti. I moja uloga se promijenila, jer sam u Primorcu bio među najmlađima, a sada sam jedan od najstarijih. Nekoliko naših mladih igrača je gurnuto u vatru, ali je klub jednostavno bio primoran na to. Ovo im je bila prva sezona u kojoj su imali veliku minutažu i dobro su se pokazali. Iza njih je duga i naporna sezona, nadam se da će nastaviti sa dobrim radom i da će imati uspješne karijere", sumira utiske Dragan Drašković.

Dvadesetčetvorogodišnji Kotoranin je u finalu morao da igra i protiv emocija, jer su na drugoj strani bazena bili vaterpolisti kluba u kojem je igrao do 2011. godine, kada je otišao u italijansku Ćivitavekju.

"Bilo mi je neobično. Dosta emocija me veže za taj klub, sa kojim sam osvojio sve što se može osvojiti. Bilo je dosta lijepih uspomena, ali nažalost i onih loših, vezanih za dobro poznate probleme. Nadam se da će se Primorac vratiti na nekadašnji nivo, kao i kompletna Crnogorska liga".

Drašković se prisjeća drugog meča finala i minusa od 3:0, koji je primorao Pejakovića, još jednog bivšeg igrača Primorca, da traži tajm-aut.

"U Kotoru je gostujućim ekipama veoma teško da igraju, jer navijači nose Primorac tokom utakmice. Sa tri odlična šuta je poveo 3:0, ali smo brzo odreagovali i vratili se u igru. Pejaković nam je na tajm-autu samo rekao da se smirimo i da nađemo svoju igru, što smo i uspjeli".

Možda bi ova sezona bila još bolja za tim iz prijestonice crnogorskog turizma da nije bilo problema sa povredama ključnih igrača.

"To se odrazilo na Kup, kao i činjenica da je 90 odsto tima promijenjeno u odnosu na prošlu godinu. Vukmirović, Radunović, Kovačević i ostali mladi igrači su morali da nose znatno veći teret igre, ali su se dosta dobro pokazali, posebno Vukmirović. Ova sezona će im dosta značiti, ali moraju da ostanu smireni, staloženi, da ne polete previše. Ako nastave sa ovakvim radom, čeka ih blistava budućnost. I meni je sve ovo bilo novo, jer sam prvi put bio među iskusnijima, tako da su mi sada jasniji postupci starijih igrača kada sam bio u Primorcu", zaključio je Drašković, koji će se odmarati do 15. maja, kada će se priključiti reprezentaciji Crne Gore.

Bonus video: