Primorac iz Splita vidi opstanak, Budva otklonila dileme, Jadran izgubio

Kotorani remizirali protiv Mornara, sada im treba pobjeda nad Partizanom kod kuće
1565 pregleda 0 komentar(a)
Primorac osvojio bod u Splitu, Foto: Savo Prelević
Primorac osvojio bod u Splitu, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.02.2020. 21:35h

Budva je izborila opstanak, a Primorac u Splitu osvojio bod koji mu omogućuje da u posljednjem kolu regionalne A1 lige drži sudbi nu u svojim rukama.

Bilo je 9:9 u duelu sa Mornarom, pa je kotorski tim sačuvao bod prednosti u odnosu na Splićane, te dva na posljednjeplasirani Partizan.

Dugo je tim Petra Vica bio u podređenom položaju, gubio je i 6:2 na poluvremenu, ali je u nastavku viđena drugačija, mnogo bolja slika crnogorskog predstavnika.

Primorac je polako topio minus, na šest minuta prije kraja poravnao na 8:8 golom Miroslava Perkovića, a bod je donio Marko Gopčević koji je pogodio za 9:9...

Perković, Marko Milić i Dušan Matković su bili dvostruki strijelci, po jednom su se upisali Vuk Drašković, Gopčević i Aljoša Mačić.

Primorac u posljednjem kolu čeka Partizan i ako pobijedi osiguraće opstanak, porazom rizikuje da ispadne u slučaju da Mornar savlada Šabac, a remi bi ga vjerovatno odveo u baraž za opstanak (u koji ide pretposljednja ekipa na tabeli).

Budva je slavila u Šapcu (8:6) i otklonila sve dileme oko statusa u A1 ligi, a do velikog trijumfa je predvodio Nikola Milardović sa tri pogotka.

Jadran Carine je izgubio od Mladosti u Zagrebu (12:11) u meču koji nije imao rezultatski značaj.

Novljani na fajnl-for idu s treće, a Zagrepčani s druge pozicije. Prvi je Jug, a četvrti Jadran iz Splita...

Najefikasniji u sastavu Jadrana bili su Vlado Popadić i Kanstantin Averka (po tri gola).

U A2 ligi, Kataro je savladao Triglav (11:7). Najefikasniji su sa po tri pogotka bili Igor Uskoković i Božidar Vuksanović.

Bonus video: