Primorje prejako za Jadran na Kantridi

69 pregleda 1 komentar(a)
Miroslav Ranđić, Foto: Radoje Milić
Miroslav Ranđić, Foto: Radoje Milić
Ažurirano: 19.02.2016. 23:17h

U duelu sa jednom od najboljih ekipa Evrope, vaterpolisti Jadran Carina nisu ni imali iluzija da mogu da urade nešto više. Razlika u klasi je bila očigledna, Primorje je na Kantridi lako slavilo sa 10:5.

Nakon izjednačene prve četvrtine, Riječani su u drugoj zaigrali u skladu sa renomeom, pa ni do tada odlični Slaven Kandić nije mogao da uradi bilo šta.

Anđelo Šetka je sa dva gola donio 3:1, potom je Stefan Vidović isključen s pravom zamjene kada je skrivio peterac, da bi Antonio Petrović i Šetka zaključili seriju 6:0 za nedostižnih 7:1.

Do kraja su Novljani igrali opuštenije i izborili častan poraz.

Jadran će u nedjelju igrati sa još jednim hrvatskim velikanom, jer gostuje Mladosti u Zagrebu (18 časova).

Duel sa šampionom Crne Gore je, s druge strane, poslužio Primorju kao zagrijavanje za najvažniji meč sezone - u Rijeku stiže dubrovački Jug, koji je u prvom dijelu sezone na Gružu savladao trenutno najvećeg rivala sa 13:7.

U A2 ligi, Kataro u subotu od 19 časova dočekuje Solaris, dok Primorac sat kasnije gostuje Naisu. Budva je slobodna u ovom kolu.

Primorje - Jadran Carine 10:5 (1:1, 6:0, 1:2, 2:2)

Rijeka - Bazen na Kantridi. Gledalaca: 300. Sudije: Periš i Copić (Hrvatska). Igrač više: Primorje 7 (1), Jadran 7 (3). Peterci: Primorje 1 (1).

Primorje: Vićan (šest odbrana), Burić 1, Radu 1, Krapić, Vrlić, Vukićević 1, Muslim 2 (1), Petrović 1, Dedović, Ećenike 1, Šetka 3, Bošković, Jelovina, Buljubašić.

Jadran Carine: Kandić (sedam odbrana), Ukropina 3, Gardašević, Kovačić, Vidović, Moskov, Banićević, Porobić, Radović, Ranđić 2, Petrovski, Pješivac, Popović, Spajić.

Bonus video: