Šćepanović: Veliki uspjeh

"Ovo je veliki uspjeh, nismo ga očekivali, jer je poznato koliko je tim izmijenjen u odnosu na prošlu sezonu", rekao je jedan od junaka Miloš Šćepanović za "Vijesti"
53 pregleda 0 komentar(a)
Šćepanović, Foto: Savo PRELEVIĆ
Šćepanović, Foto: Savo PRELEVIĆ
Ažurirano: 25.09.2011. 16:47h

Jadran je dio elite, deveti put u nizu. Ovog puta, međutim, Novljani su napravili veliki uspjeh, jer je podmlađeni tim već na startu sezone pokazao da vrijedi.

Tim Ivice Tucaka je u presudnom meču savladao Posilipo sa 7:4, pa je turnir u Atini završio na drugom mjestu, iza domaćina Vuljagmenija.

"Ovo je veliki uspjeh, nismo ga očekivali, jer je poznato koliko je tim izmijenjen u odnosu na prošlu sezonu. Šanse su nam bile male pogotovo nakon poraza u prvom kolu od Vuljagmenija, ali smo sačuvali mir i pokazali protiv Oradee i Posilipa da ovaj mladi tim vrijedi", rekao je jedan od junaka Miloš Šćepanović.

Ko god da bude protivnik u eliti svejedno je - Jadran će i tamo imati šta da pokaže.

"Kao i do sada, bićemo rasterećeni. Uradićemo sve da na našem bazenu odigramo dobre utakmice, vidjećemo za šta će to da bude dovoljno. Sve zavisi od grupe koja će da nam dođe", kazao je Šćepanović.

Jadranov uspjeh je još veći ako se zna da je italijanskog predstavnika porazio bez prvog centra Danijela Premuša, koji je propustio meč zbog povrede.

"Posilipo je bio prvi favorit turnira, ali je na kraju u prvi plan uskočio Vuljagmeni, koji je na pravi način iskoristio to što je bio domaćin turnira. Odigrali smo odlično, borili smo se do kraja i za to smo nagrađeni", istakao je golman Novljana.

Svi učesnici Evrolige

Kroz kvafikacije su se u Evroligu plasirali još Seged, Primorje, Marsej, Vojvodina, Mladost i Vašaš.

Svi učesnici elitnog takmičenja: Jadran, Budva M:tel (Crna Gora), Jug, Mladost, Primorje (Hrvatska), Vašaš, Seged, Eger (Mađarska), Partizan, Vojvodina (Srbija), Olimpijakos, Vuljagmeni (Grčka), Pro Reko (Italija), Špandau (Njemačka), Spartak Volgograd (Rusija), Marsej (Francuska).

Žrijeb za Evroligu se održava 15. oktobra.

Posilipo - Jadran 4:7 (2:0, 1:3, 0:1, 1:3) Atina - Gradski bazen. Gledalaca: 100. Sudije: Vlašić (Hrvatska), Šlunc (Njemačka). Igrač više: Posilipo 7 (1), Jadran 6 (4). Peterci: Posilipo 1 (-), Jadran 1 (1).

Posilipo: Negri, Peres 2, Pasković, Buonokore 1, Matijelo, Bertoli 1, Rencuto, Galo, Mingel, Kalkatera, Baraldi, Sakoja, Antonino (sedam odbrana).

Jadran: Šćepanović (15 odbrana i peterac), Sekulić 1, Sarić, Tešanović, Vidović, Latinović, Krizman 3, Gojković 1, Premuš, Subotić 2, Beltrame, Tomašević, Kandić.

Bonus video: