Start "ajkula" koji obećava

Odbrana je natjerala protivnika na šuteve koji nisu izrađeni, s tim što je protiv Helena u pravom momentu "živnuo" i napad
0 komentar(a)
Ažurirano: 14.07.2014. 19:23h

Prvi korak je odrađen bez greške, Crna Gora je ostvarila možda i ključni trijumf na putu ka cilju - direktnom plasmanu u polufinale.

Na otvaranju Evropskog prvenstva "ajkule" su progutale Grčku sa 11:6, pa je sada, ako se ne dese čuda u grupi A, na putu ka polufinalu ostala još samo Italija, s kojom se tim Ranka Perovića sastaje u subotu.

Naravno, rano je gledati tako daleko, Crna Gora mora da dokaže snagu protiv ekipa iz nižeg ranga (Rumunija, Rusija i Gruzija), ali igra od danas može da bude dobar pravac.

Odbrana je, kao i uvijek, natjerala protivnika na šuteve koji nisu izrađeni, s tim što je protiv Helena u pravom momentu "živnuo" i napad...

Grci su poveli sa 1:0, onda je bilo i 2:2, i tada je počela da igra samo jedna ekipa u bazenu.

Serijom 4:0 (dva gola Aleksandra Ivovića, po jedan Nikole Janovića i Antonija Petrovića) Crna Gora je otišla na 6:2 početkom treće četvrtine i tada je bilo jasno da Grčka nema snage da ugrozi aktuelnog vicešampiona Evrope i svijeta, niti da ponovi ono što je uradila u julu prošle godine u Barseloni...

"Veoma je bitno što smo krenuli pobjedom, s obzirom na to u kakvoj smo grupi. Jako dugo smo se spremali za ovaj meč, odigrali smo na pravi način. U početku je bilo malo nervoze, što je normalno. Kasnije je iz jake odbrane proradio i napad. Grci su izvanredna ekipa, i ovo je na kraju veliki rezultat. Idemo redom, sljedeća je Rusija, i tom meču moramo da priđemo vrlo ozbiljno i maksimalno motivisano. Idemo meč po meč", rekao je Perović.

Najveću prednost Crna Gora je imala u posljednjoj dionici, kada je na semaforu poslije pogotka Filipa Klikovca stajalo 11:4, a onda su "ajkule" uzele predah, što su Grci iskoristili preko Himitrosa Tigasa i Angelosa Vlahopulosa da koliko-toliko ublaže debakl - 11:6.

Utakmica sa Rusijom se igra sjutra od 14.30 časova. Rusi su u prvom kolu poraženi od Italije (13:6).

Rumunija je u istoj grupi savladala Gruziju sa 11:6, a jedan gol za poražene je dao Crnogorac Damir Crepulja.

U grupi B, Srbija je lako izašla na kraj sa Francuskom (16:5), Hrvatska je bila bolja od Njemačke (10:5), a Mađarska je u večeršnjem terminu savladala Španiju sa 12:9.

Crna Gora - Grčka 11:6 (1:1, 4:1, 3:2, 3:2)

Budimpešta - Bazen "Alfred Hajoš". Gledalaca: 100. Sudije: Bender (Njemačka), Fekete (Mađarska). Igrač više: Crna Gora 9 (4), Grčka 8 (3).

Crna Gora: Radić (sedam odbrana), Dr. Brguljan, Pasković 1, Petrović 1, Da. Brguljan 1, Čučković, M. Janović 1, N. Janović 1, Ivović 3, Mišić 1, Klikovac 2, Jokić,

Šćepanović. Grčka: Calkanis (šest odbrana), Milonakis, Dervisis, Tikas 1, Fudulis 2, Podikeas, Afrudakis 1, Delakas, Murikis, Kolomvos, Gunas, Vlahopulos 2, Galanopulos.

Galerija

Bonus video: