Vučić: Vlada ostvarila dobre rezultate u prvih 100 dana rada

Vučić je najavio da će Vlada Srbije nastaviti razvoj infrastrukture, željeznica i puteva, a u planu je smanjivanje deficita opšte države
8 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 19.11.2016. 10:58h

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Vlada Srbije u prvih 100 dana rada ostvarila dobre rezultate i da su njeni ministri radili "marljivije" nego što je to bio slučaj sa članovima prethodnih vlada.

Gostujući na televiziji Pink, Vučić je kazao da Vlada Srbije može da se pohvali punom fiskalnom stabilnošću i suficitom u budžetu, za koji je rekao da neće biti ugrožen ni izdvajanjem 100 miliona eura za dodjelu jednokratne pomoći penzionerima.

"Uspjeli smo da spustimo deficit ispod Mastrihtskog nivoa, došli smo do zavidne stope rasta i za milijardu eura smo stvorili više vrijednosti nego prethodne godine. To su rezultati koje priznaje cijeli svijet", kazao je premijer.

Vučić je najavio da će Vlada Srbije nastaviti razvoj infrastrukture, željeznica i puteva, a u planu je smanjivanje deficita opšte države.

"Plan je da se i dalje povećavaju plate u javnom sektoru", rekao je Vučić i dodao da je privatni sektor već počeo da povećava plate.

Prema njegovim riječima, Srbija je u prethodnom periodu ostvarila bolji poslovni ambijent i napredak na Duing biznis listi od 44 mjesta, a uspjela je i da sačuva spoljnopolitičku koncepciju.

"Naš evropski put nije doveden u pitanje, ali smo očuvali i unapredili odnose sa Rusijom, a i prva smo evropska zemlja koja sa Kinom ima sporazum o ukidanju viza", dodao je Vučić.

Bonus video: