Makedonija: Građani potpisivali izjave da učestvuju na protestu, i Zaev bacao farbu

Makedonska agencija navodi da je u Skoplju po običaju protestna šetnja krenula ispred sjedišta Specijalnog javnog tužilaštva kako bi se izrazila podrška ovoj instituciji u istrazi afere prisluškivanja
0 komentar(a)
Makedonija, Skoplje, protest, Foto: Beta-AP
Makedonija, Skoplje, protest, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 26.05.2016. 07:07h

Učesnici demonstracija u organizaciji makedonskog građanskog pokreta "Protestujem"protestovali su sinoć u Skoplju, Strumici i Tetovu, a u prijestonici su javno potpisivane izjave o učešću u protestu.

MIA navodi da su demonstranti još jednom tražili ukidanje odluke makedonskog predsjednika Đorđa Ivanova o aboliciji svih osumnjičenih za učešće u aferi prisluškivanja.

Makedonska agencija navodi da je u Skoplju po običaju protestna šetnja krenula ispred sjedišta Specijalnog javnog tužilaštva kako bi se izrazila podrška ovoj instituciji u istrazi afere prisluškivanja.

Ispred te zgrade je bio postavljen štand na kojem su građani potpisivali pisane izjave kojima potvrđuju učešće u protestima i bacanju farbe na državne institucije.

MIA navodi da je objašnjeno da je potpisivanje organizovano sa ciljem da se izjave predaju u policijskoj stanici u koju su ranije danas na razgovor privedeni aktivisti nevladinih organizacija.

Predsjednik opozicionog Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoran Zaev učestvovao je i sam u bacanju farbe na zgrade Ministarstva pravde i Sobranja.

Bonus video: