Hrvatska: 10 godina ležao u zatvoru zbog pedofilije, danas je na čelu udruženja za zaštitu djece od seksualnog zlostavljanja

Advokat za djecu Mila Jelavić kazala je da je problem u Zakonu o udruženjima, kojim nije definisano da, kao u ovom slučaju, bivši osuđenik zastupa interese onih koje je nekad ugrožavao
62 pregleda 8 komentar(a)
pedofilija, Foto: Shutterstock.com
pedofilija, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 18.02.2016. 11:45h

Osuđeni pedofil jedan je od osnivača hrvatskog udruženja za zaštitu djece od seksualnog zlostavljanja. Za Novu TV je kazao da je bio u zatvoru 10 godina, te da je osuđen zbog zlostavljanja dvije djevojčice - jednu je, prema presudi, seksualno iskorištavao, a sa drugom imao seksualni odnos.

Iz zatvora je izašao prije nešto više od godinu dana.

Na pitanje TV ekipe kako sada štiti prava djece, a bio je u zatvoru zbog njihovog zlostavljanja, odgovara - "U čemu je problem?".

Advokat za djecu Mila Jelavić kazala je da je problem u Zakonu o udruženjima, kojim nije definisano da, kao u ovom slučaju, bivši osuđenik zastupa interese onih koje je nekad ugrožavao.

Bivši osuđenik je, kako kaže, i dalje u registru pedofila.

"To nije ni malo sporno, svaka osoba koja je optužena za zlostavljanje djece je u tom registru", kazao je on.

Ipak, kako navodi, to ga nije spriječilo da sarađuje sa institucijama i kaže da niko nikada nije doveo u pitanje njegovu presudu i današnju funkciju.

Prema njegovim riječima, udruženje čiji je jedan od osnivača, funkcioniše tako da sarađuje sa institucijama, kao i da niko od članova neće imati kontakt sa bilo kojim djetetom.

Bonus video: