Video koji je šokirao Hrvatsku

Sestra je vidjela da je žena prešla preko zebre dok je bilo crveno svjetlo na semaforu. Za ženom je odmah došao policajac od nekih 130 kilograma i pitao je da li zna šta je učinila. Žena je nešto odgovorila i krenula dalje, ali policajac je sustigao, svom težinom se bacio na nju, srušio je na beton u haustoru i vezao lisicama"
84 komentar(a)
hapšenje starice, Foto: Screenshot (YouTube)
hapšenje starice, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 17.12.2015. 16:48h

Policajac iz Hrvatske uhapsio je stariju gospođu koja je u Osijeku prešla ulicu kada je na semaforu bilo crveno zbog toga što nije htjela da stane kada je to tražio od nje. Policajac je ženu pitao da li je svjesna da je napravila prekršaj, te pošto nije reagovala, uključio je kameru i snimio postupak hapšenja, piše Alo.rs.

Na snimku se vidi da se blago opirala hapšenju, nakon čega je policajac gurnuo na zemlju i stavio joj lisice.

Nedugo zatim došle su njegove kolege i pomogle mu da je smjesti u policijski automobil.

"Sestra je vidjela da je žena prešla preko zebre dok je bilo crveno svjetlo na semaforu. Za ženom je odmah došao policajac od nekih 130 kilograma i pitao je da li zna šta je učinila. Žena je nešto odgovorila i krenula dalje, ali policajac je sustigao, svom težinom se bacio na nju, srušio je na beton u haustoru i vezao lisicama. Koleginice i ja izišle smo iz poslovnog objekta i sve vidjele. Žena je zapomagala “Upomoć ljudi. Pomozite mi!”. Skupilo se mnogo ljudi i svi smo govorili policajcu da pusti tu jadnu ženu koja mu jedva dođe do lakta", rekla je radnica iz obližnjeg objekta.

Bonus video: