Mijatović: Vučić i Lavrov ne mogu i neće zaustaviti kritike i slobodne glasove

Ruski ministar vanjskih poslova je na konfernciji za novinare u Beogradu kritikovao Dunju Mijatović jer nije reagovala na slučaj hapšenja dva turska novinara koji su uhapšeni samo zbog toga što su objavili informacije koje su imali
0 komentar(a)
Ivica Dačić, Dunja Mijatović, Foto: Betaphoto
Ivica Dačić, Dunja Mijatović, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 04.12.2015. 18:27h

Predstavnica OEBS-a za slobodu medija Dunja Mijatović rekla je da ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i srpski premijer Aleksandar Vučić napadima neće zaustaviti kritike u društvu, prenosi televizija N1.

"Vučić i Lavrov ne mogu i neće zustaviti kritike i slobodne glasove u našim društvima i drugdje napadajući predstavnika OEBS-a za slobodu medija", napisala je Mijatović na Tviteru u poruci upućenoj ruskom ministru i premijeru Srbije Aleksandru Vučiću.

Ruski ministar spoljnih poslova je na konfernciji za novinare u Beogradu kritikovao Dunju Mijatović jer nije reagovala na slučaj hapšenja dva turska novinara koji su uhapšeni samo zbog toga što su objavili informacije koje su imali.

Ona je u drugoj poruci napisala da izjava Lavrova nije istinita i da je OEBS reagovao povodom stanja slobode medija u Ukrajini.

"Umjesto rješavanja prijetnji i napada na novinare napadaju se međunarodne institucije", navela je Dunja Mijatović, a prenosi N1.

Ruski ministar je rekao da bi u radu te institucije trebalo uspostaviti jasne standarde, ali da to nekim zemljama ne odgovara zato što im je "udobnije da imaju amorfne strukture koje su podložne manipulaciji".

Vučić je rekao da je "prvi veliki orkestrirani napad neistinama na vladu Srbije i od strane Dunje Mijatović" uslijedio poslije prošlogodišnjih poplava u Srbiji, ali da je kasnije "shvatio da to sa istinom, pravdom i činjenicama nema veze".

On je dodao da je navikao na udarce, svaki put kad pokuša da vodi suverenu politiku zemlje.

Bonus video: