Propali pregovori makedonskih lidera

Očekivalo se da će noćas biti postignut dogovor za izborni zakon pošto je prethodno oko 20 časova bio povučen zakon za neobjavljivanje snimaka prisluškivanih razgovora
0 komentar(a)
Ohrid, Makedonija, Foto: Shutterstock
Ohrid, Makedonija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.10.2015. 10:00h

Lideri četiri najuticajnije makedonske partije nisu ispoštovale rok da do ponoći postignu dogovor o predlogu za izborno zakonodavstvo, javili su makedonski mediji.

Ambasador Evropske unije u Makedoniji Aivo Orav je poslije sinoćnje runde razgovora izjavio da je razočaravajuće to što nije ispoštovan rok za dogovor, koji je istekao u ponoć.

Očekivalo se da će noćas biti postignut dogovor za izborni zakon pošto je prethodno oko 20 časova bio povučen zakon za neobjavljivanje snimaka prisluškivanih razgovora.

Orav je pred sinoćni nastavak pregovora u klubu poslanika izjavio da ima napretka u pregovorima i izrazio očekivanje da će biti postignut i dogovor.

Za sada nema informacija o ishodu posljednje runde pregovora.

Pregovorima je osim Oravie prisustvovao i ambasador SAD u Skoplju Džes Bejlu uz posredovanje belgijskog eksperta Pitera Vanhojtea.

Pregovori su trajali sve do jutra.

Vanredne parlamentarni izbori u Makedoniji, prema ranijem dogovoru sa evropskim komesarom Johanesom Hanom, trebalo bi da budu održani u aprilu naredne godine.

Bonus video: