Rodić preuzima Politiku i Večernje Novosti

Adria Media Group izdaje dnevni list Kurir, 41 štampano izdanje magazina i nedjeljnika, 24 digitalna izdanja i ima 720 zaposlenih u regionu. Posluje na tržištima Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije
81 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Rodić, Foto: Kurir.rs
Aleksandar Rodić, Foto: Kurir.rs
Ažurirano: 07.10.2015. 17:32h

Predsjednik Adria media grupe Aleksandar Rodić je rekao da je ta kompanija kupila sva prava i potraživanja od njemačke Funke Medien Gruppe, a prema i u vezi sa kompanijama Politika novine i magazini, Politika štamparija, Politika AD, Dnevnik Vojvodina Press i NID Novosti iz Beograda.

Ta prava i potraživanja ranije je imao njemački WAZ, koji sada posluje pod imenom Funke Medien Gruppe.

"Adria Media Group d.o.o. će u narednom periodu ući u proces realizacije ovih prava i potraživanja, poštujući sve važeće zakone Republike Srbije. U slučaju da AMG ostvari pravo vlasništva u bilo kom od gore navedenih privrednih društava, tražićemo saglasnost Komisije za zaštitu konkurencije", rekao je Rodić.

Inače, Adria Media Group izdaje dnevni list Kurir, 41 štampano izdanje magazina i nedjeljnika, 24 digitalna izdanja i ima 720 zaposlenih u regionu. Posluje na tržištima Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije.

Bonus video: